Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Výkon PC postačí na přehrávání filmů do TV?

Dobrý den. Předem i zadem :-D se omlouván za tak rozsáhlou otázku. Kamarádka si koupila tento PC. Viz příloha. Je to na můj vkus strašně pomalý, start – to by jsme ještě překously, ale při běhu PC vše trvá hrozně dlouho než se něco zobrazí nebo načte. Nejslabším článkem je tam grafická karta, podle výpisu z „uživatelských zkušeností“ či jak se ten program jmenuje. A teď pár otázek. 1: utáhne to přehrávání filmů z PC na TV (typ TV neznám) přes HDMI kabel? 2: půjde do toho dát nějaká lepší grafická karta a jestli že ano tak jaká? 3: zlepší se výkon PC tou grafikou? Moc děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
SD kvalitu by to zvládnout mohlo, u FullHD bych už se toho bál. Nejslabší není grafická karta, ale p…
Wikan 14.01.2015 23:56
Wikan
Ten procesor by šel vyměnit za lepší - výkonnější? Já mám dojem že ta deska se dává do NB, jestli se…
wakar 15.01.2015 00:07
wakar
Nestrkaj text do nekompatibilnej docx debiliny jak nasi dementny manageri vo firme (poslu prazdny em…
MM.. 15.01.2015 02:01
MM..
To PC bylo pravděpodobně koupeno bez OS a instaloval ho kamarádky syn. Jak a jestli správně, nemám t…
wakar 15.01.2015 02:41
wakar
Odvirit mozgom (vypis hijackthis, msconfig - po spusteni, apod, procexp od sysinternals). Odinstalit…
MM.. 15.01.2015 02:45
MM..
Ještě jednou děkuji. :puff::beer:
wakar 15.01.2015 02:47
wakar
urob vypis hijackthis a pozri aspon ci tam neni nejake .vbe alebo nieco vo windows\inf. Ale to by sn…
MM.. 15.01.2015 02:50
MM..
Kouknu na to. OS mají legální, ale asi už na druhém PC, první shořelo po bouřce.
wakar 15.01.2015 02:59
wakar
to je fuk to by malo ist aktivovat, ked nie online tak cez telefon, tvrdit ze sa to pouziva len na t…
MM.. 15.01.2015 03:04
MM..
Pomalý start- několik minut, problém s přehráváním filmů ještě není, teprve budou kupovat ten kabel,…
wakar 15.01.2015 02:54
wakar
Tak to je dost vela. Ja som prevadzkoval W7 starter na netbooku s podobnym CPU ale single core (oni…
MM.. 15.01.2015 02:57
MM..
Dobrý den. Omlouvám se ale ještě se musím vrátit k tomuto tématu. Ten PC už šlape docela dobře, ale…
wakar 08.04.2015 04:27
wakar
To poznáš, až si na ten chladič sáhneš. Pokud je studený, nebo vlažný, tak je blbě nasazený.
jirka44 08.04.2015 07:54
jirka44
To vím, ale jak jsem psal, nemám k němu fyzický přístup. Taky jsem se ptal, jestli nemůže být příčin…
wakar 08.04.2015 09:10
wakar
Jak píše Jirka44. Budeš muset jít k tomu PC fyzicky a zkontrolovat to. Jiný problém než chlazení to…
Lukas1982 08.04.2015 09:11
Lukas1982
Díky, ale k PC se nedostanu, je 100 Km. daleko. Řeším to přes Viewer, holt to bude muset holka odnés… poslední
wakar 08.04.2015 09:22
wakar

Nestrkaj text do nekompatibilnej docx debiliny jak nasi dementny manageri vo firme (poslu prazdny email a v nom doc, jak keby nemohli ten text napisat do emailu, proste manager=dement :), ale nabuduce skopiruj text do prispevku (//edit: alebo ked uz subor tak .txt)

Je to stary 3rocny atom, dvojjadro. Na dnesne pomery relativne pomaly, ale da sa s tym normalne pouzivat napr. internet apod, dokumenty apod. So startom nema procesor ani zbytok CPU nic spolocne, nezasraty windows startuje tak 20-30s na comkolvek. Ked to pomaly startuje tak je to zasrate antivirmi a debilitami ktore tam nejaky mudrc instaloval, pripadne nie su nainstalene ovladace apod, pripadne tam bezi este k tym antivirom aj zo 20 virov. Obnovit Windows pomocou vstavaneho recovery na stav od vyroby, odinstalit antivir, a potom sa to snazit nezavirit.

Ano na prehravanie filmov a na internet apod to staci. Neda sa v tom nic menit.

To PC bylo pravděpodobně koupeno bez OS a instaloval ho kamarádky syn. Jak a jestli správně, nemám tušení. Kontroloval jsem ho přes Team Viewer na dálku, viry odstraněny programy - adwcleaner, Malwarebytes a SUPERAntySpiware, takže by měl být čistý. Otázka je jestli jsou tam nainstalovány všechny a správné ovladače, zjistím to nějak? Antivirák je tam tuším AVG. Osobně se k PC nedostanu, jen přes ten Viewer. Půjde s tím něco udělat? Myslím na dálku? Moc děkuji za odpověď.

Odvirit mozgom (vypis hijackthis, msconfig - po spusteni, apod, procexp od sysinternals). Odinstalit vsetky hovadiny vsetne toho AVG aj vsetky podobne veci, ovl.panely-software a zobrat to odvrchu po spodok s tlacitkom uninstall :-)

Idealne je nainstalit tam uplne ciste Win a len spravne ovladace z webu vyrobcu (lenovo.com) pre tu vec, a nic viac, a povedat im nech tam neinstaluju nic, aj keby im blikalo na celu obrazovku ze skvely program sracka.exe im znesie modre z neba a vsetko urychli vcetne rotacie zemegule, potom duplom NEinstalit lebo prave ten spomali vsetko na desatinu - takto im to vysvetli :)

P.S> Co to konkretne znamena to "pomaly start"? Jaky maju problem s prehravanim filmov?
A ovladace si predsa mozu preinstalovat aj teraz, lenovo.com

urob vypis hijackthis a pozri aspon ci tam neni nejake .vbe alebo nieco vo windows\inf. Ale to by snad nasiel MBAM keby to tam bolo. Hlavne by som odinstalil antivir a pripadne pozret ovl.panely-software ze co tam je za bordel este. Odinstal aj ten superantispyware aj vsetko ptz oni tiez bezia na pozadi ked ich neodinstalis.

P.S> ja osobne by som tam dal cisty win a budu gulat ocami ze jak je to zrazu bleskovo rychle vsetko :) Ale ked nemaju licenciu tak si tam stejne nainstalia nejaky vir ako aktivator

Tak to je dost vela. Ja som prevadzkoval W7 starter na netbooku s podobnym CPU ale single core (oni maju 2x tolko jadier :), start som mal tak do 30sekund.

Este im daj vsetky subory z plochy prec, do nejakej zlozky na ploche. Zmysel je ten, aby explorer furt nevytvaral nahlady co moze trvat apod. pripadne aj vypni vytvaranie nahladov (ovl.panely-system-vykon, alebo aj v moznosti zlozky)

Dobrý den. Omlouvám se ale ještě se musím vrátit k tomuto tématu. Ten PC už šlape docela dobře, ale v klidu je teplota CPU 80-90 stupňů, přesto že procesor pracuje pod 10%, a po připojení k TV do 10 min. spadne, teplota překročí 100 stupňů. Kde může být příčina? PC údajně vyčištěn od prachu, větrák se prý točí. Fyzický přístup k němu nemám, abych zkontroloval upevnění chladiče, což je pravděpodobnou příčinou. Může to být i jiný problém než chladič? Děkuji za odpověď. :puff:

Jak píše Jirka44. Budeš muset jít k tomu PC fyzicky a zkontrolovat to. Jiný problém než chlazení to nebude. Nejpravděpodobnější je, že chladič přesně nedoléhá a není tam pasta nebo naopak je jí tam moc. Ale já si všimnul jiné věci:Stav SMART pevného disku FAIL. To znamená, že HDD není zcela v pořádku. Zálohuj co nejdřív všechna důležitá data a otestuj ho.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru