Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Tiskárna netiskne

Dobrý den, mám problém s tiskárnou. Koupil sem si novou: Canon Pixma 2555.
Připojil k PC, ale zjistil jsem že netiskne. Nainstaloval sem všechny "nesmyslný" programy co byly na DVD, stále se nic nedělo. Při instalaci toho CD to hlásilo že to chce nastavit tisk hlavy. Mělo se něco automaticky vytisknout -> nevytisklo. Na závěr se mělo automaticky vytisknout jeden list papíru. Opět nic. Připojeno to je správně k PC, mezi zařízeními tiskárna je (samozřejmě při tisku ji mám nastavenou :D ). Sken mi funguje, jde jen o to, že počítáč "nevysílá pokyn k tisku". Když ho zapojím k PC a dám tisk, objeví se v pravým horním rohu hláška Canon xxx vyžaduje vaši pozornost.... kliknu na to a pak ještě jednou a objeví se mi tisková fronta s textem, že je vyžadována moje pozornost, ale nic s tím nejde dělat...
Mám Windows 8.1 x64...

Po připojení na druhý PC tiskne bez problému, bez jakékoli instalaci daného DVD, pouze se nainstalovalo zařízení (podobně jako se instaluje flashka či jakékoliv jiné zařízení přes USB když se do PC vloží poprvé)... říkal sem si, že zkusím u toho svého PC zařízení oddělat (v zařízeních a tiskárnách kliknu pravím) na tiskárnu a dám odebrat)aby se nainstalovala ta prvotní instalace znova, ovšem pak mi přijde, že se to nainstaluje hrozně rychle a problém přetrvává.

Prosím o radu :)

Předmět Autor Datum
Koupil jsem si tiskárnu, bezmyšlenkovitě jsem ji připojil k PC a teď zjišťuju, že netiskne. Proč ses…
Jan Fiala 19.01.2015 07:44
Jan Fiala
Oh, tiskárna... tak to abych nejspíš 5 let studoval vysokou "Zapojování tiskárny do PC"... V moc pěk…
risha03 19.01.2015 08:55
risha03
Ten pěkný leták je srozumitelný i pro blondýny. Tohle zvládla i moje 70-ti letá matka. Ty programy j…
Matt Dylon 19.01.2015 09:19
Matt Dylon
nainstaloval jsem je z DVD... nefungovalo to, tak sem našel na netu novější verze a nainstaloval to…
risha03 19.01.2015 09:35
risha03
arogantní (a sebestředný) jsi především ty. A důvod je ten, že Windows zcela logicky tu tiskárnu nez…
touchwood 19.01.2015 09:51
touchwood
právě proto tam dávají tyhle letáky pro debily.. aby lidi jako ty nemuseli číst 5 stránek manuálu.…
touchwood 19.01.2015 09:48
touchwood
Třeba už ve vedlejším počítači nějaké zařízení od Canon dříve instalováno bylo nebo má novější opera…
Jan Fiala 19.01.2015 10:15
Jan Fiala
Primo na obou dvou počítačích byla Canon tiskárna připojena dříve, secundo novější operační systém m…
risha03 19.01.2015 10:53
risha03
toho si zo seba spravil sam, kedze necitas navody (sak naco, ze?) a potom mas zbytocne problemy.
shiro 19.01.2015 11:02
shiro
Já to tvrdím furt. :-) Viz můj citát tady dole. poslední
Karel04 19.01.2015 12:27
Karel04

Koupil jsem si tiskárnu, bezmyšlenkovitě jsem ji připojil k PC a teď zjišťuju, že netiskne.
Proč ses napodíval aspoň na ten jednostránkový komixový leták pro blondýny, kde je jasně napsáno, že napřed spustit instalaci ovladačů a tiskárnu připojit až když si o to instalační program řekne?

Oh, tiskárna... tak to abych nejspíš 5 let studoval vysokou "Zapojování tiskárny do PC"... V moc pěkném letáku se píše akorát tak velký kuloví. Nevím jestli ale ty umíš číst, psal sem, že do vedlejší počítače sem žádný pošahaný DVD instalovat nemusel...DVD nainstaluje akorát kupu nesmyslných programů, kterým sem pak stejně musel zakázat aby se spouštěli.... Počítač by si měl všechno pobrat sám...

nainstaloval jsem je z DVD... nefungovalo to, tak sem našel na netu novější verze a nainstaloval to z netu.... ovšem stále nic
Navzdory aroganci, kolega jenž předtím psal že mám tiskárnu zapnout až instalační program k tiskárně napíše, měl pravdu... Naprosto nechápu proč, ale je pomohlo mi to. Zajímaví že na jiným PC stačilo připojit a nic nedělat...

arogantní (a sebestředný) jsi především ty. A důvod je ten, že Windows zcela logicky tu tiskárnu neznají a "nainstalují" ji jako složené neznámé zařízení, což logicky znamená, že po instalaci ovladačů je stále zařízení "nainstalováno" jako neznámé, k jeho opětovnému rozpoznání je třeba manuální akce ve správci hardwaru (což ovšem ti, co nečtou návody většinou nezvládají, protože je to "složité, a strašně těžké")

právě proto tam dávají tyhle letáky pro debily.. aby lidi jako ty nemuseli číst 5 stránek manuálu.

Kromě toho, že neumíš číst (a to ani obrázkové písmo pro debily) je zcela evidentní, že i psaní (gramatika, pravopis) ti dělá nepřekonatelné potíže. Nejspíše budeš Mistr Světa - těm si to PC "pobere" samo. Gratuluji!

Třeba už ve vedlejším počítači nějaké zařízení od Canon dříve instalováno bylo nebo má novější operační systém.
Někdo musí na zapojení tiskárny studovat vysokou, někdo se aspoň podívá obrázky na nálepkách, které strhává z nové tiskárny.
Teď máš docela problém. Nejjednodušší bude zkusit vrátit bod obnovení do stavu před připojení tiskárny a zkusit to dle návodu. Pokud to nepomůže, pak budeš muset ručně promáznout soubory a pročistit registry. S tvým přístupem pak bude počítač na reinstalaci, takže to raději svěř někomu, kdo tomu rozumí.

Z toho DVD nemusíš instalovat vše, stačí instalovat pouze základní věci, jako ovladač tiskárny.

Primo na obou dvou počítačích byla Canon tiskárna připojena dříve, secundo novější operační systém mám na svém PC, tercio už sem psal že mi to funguje. Stačilo pouze tiskárnu odebrat ze zařízení, hodit tam DVD přeinstalovat programy a na požádání tiskárnu zapnout.... vše funguje. Tvoje prvotní "rada" pomohla, takže děkuji. (v uvozovkách to je proto, že rada by neměla být psána tak, aby jsi z dotyčného člověka dělal blbce)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru