Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problem s novym hdd

Zdravim, pred nedavnem mi zacal odchazet novy hdd. (PC se sekal, na disku se objevily chybne segmenty, parkrat dokonce modra smrt) Koupil sem si novy hdd http://m.alza.cz/seagate-barracuda-7200-12-1000gb- s-advanced-format-d283656.htm ten sem normalne vlozil do pc, pri pokusu o to jej ve sprave disku inicializovat se ale pc kousl a pomohl az tvrdy restart. Nicmene po znovuspusteni Pc uz sem ve sprave disku, ten novy HDD nenasel. Pak sem zkousel vsechno mozne (napr. prehodit kabely, vyzkouset novy sata konektor)
ale disk se ve sprave disku neobjevil. Vcera se tam ale zcistajasna objevil, tak sem ho inicializoval ale nepovedlo se mi ho naformatovat. Tak sem to vzdal a pc vypnul, nicmene potom co sem PC zase zapnul, uz ten novy HDD sprava disku zase vubec nevidi. Tak bych rad vedel co je spatne a jak ten hdd konecne rozchodit, predem diky za pomoc.

Předmět Autor Datum
- Co máš za základní desku? - Závada může být i v kabeláži - zkus nový HDD připojit pomocí jiných ka…
JoPe 26.01.2015 17:48
JoPe
Zakladovku mam Pegatron corporation 2AD5. Kabely sem zkusil vsechny mozne, vcetne tech kteryma je pr… poslední
vonH 27.01.2015 15:29
vonH

- Co máš za základní desku?
- Závada může být i v kabeláži - zkus nový HDD připojit pomocí jiných kabelů.
- Jednou jsem řešil vadný HDD, který se nechtěl detekovat a nakonec se ukázalo, že na vině byl napájecí zdroj značky Corsair, který místo +12V dával na výstupu jen 9.5V. Základní desce s integrovanou grafikou to stačilo, ale HDD už ne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru