Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Monitor do 5k

Tak dneska jsem byl příjemně překvapen :-) odezva je dobrá, barvy vynikající, menší ghosting. Pouze černá není černá, jako tomu bylo u MVA, ale co se dá dělat.
V CSGO - obrázek (vlevo IPS, vpravo TN)
UFO - obrázek (Je vidět lepší výsledek hlavně v tmavé a světlé vrstvě, střední je mírně lepší u MVA monitoru, každopádně ve hře je zase lepší IPS.)

-Takže pokud chcete kupovat monitor, který bude sloužit jen na nějaké FPS hry (CS, BF..), tak je dle mého názoru nejlepší jít do TN.
-Pokud se rádi díváte na filmy a hrajete FPS, ale nevadí vám o malinko větší ghosting, odezva atd..., tak sáhněte po IPS.
-Teď přichází řada na MVA - asi nejlepší možnost, pokud se díváte na filmy, nehrajete moc FPS her, ale hrajete RPG, protože jsem vypozoroval, že je s IPS a TN snažší přehlídnout nějaký item ve tmě (testoval jsem ve hře Zaklínač, konkrétně ve stokách), než s MVA, kde jsou krásně vidět, a nekoná se žádný glow effect (má ho každý IPS, záleží jak velký je).

Pokud máte možnost, tak doporučuju zajít do showroomu nebo poprosit obsluhu, aby vám jednotlivé monitory předvedla, jelikož každý to vnímá jinak.

Samozřejmě je to jen doporučení na základě testu 3 monitorů (navíc TN monitor je 3 roky starý a na trhu jsou jistě lepší), takže to neberte tak vážně a raději si jděte monitory sami vyzkoušet do nějakého showroomu nebo zkuste poprosit prodejce, zda není ochoten Vám je předvést.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny