Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ano, free ramdisky existují. Ale nevím, pro jaký to chceš OS, takže nemůžu poradit víc. Mimochodem,…
host 21.02.2007 15:35
host
Pro Linux snad ramdisk netreba, ten ma normalni spravu pameti, na rozdil od Win :-| (v mem pripade X…
Dalibor 21.02.2007 16:00
Dalibor
Jak souvisí RAMdisk se správou paměti? :-? On RAMdisk může být třeba i pro DOS, opravdu nejsem jasn…
host 21.02.2007 16:20
host
Ramdisk povazuju za inteligentni zpusob, jak se vyresit neschopnost Windows poradit si s vice pameti…
Dalibor 21.02.2007 16:35
Dalibor
Můžeš tu neschopnost Windows poradit si s >1GB RAM blíže specifikovat? Stále nevím, kam tím míříš.…
host 21.02.2007 16:41
host
Takze na nejakem prikladu: Pustim HD video a XP mi zarvou, ze maji maly swap. Co na tom, ze je volne…
Dalibor 21.02.2007 17:07
Dalibor
Zatím jsem se s problémem pamětí/swapem nesetkal, mám 1GB RAM, swap vypnutý a všechno funguje. Ale j…
host 21.02.2007 17:47
host
Ramdisk mi umozni hodit swap do ramky. V diskusi, na kterou jsi tady i odkazoval, sice Vladimír uvad…
Dalibor 21.02.2007 18:01
Dalibor
Vim, ze samotny princip je dobra zhovadilost Aspoň že víš že je to nesmysl ;-)
Vladimir 21.02.2007 18:07
Vladimir
Nesmysl by to byl, kdyby to nefungovalo. Jenze ono to funguje, jen to "provedeni" je na hlavu postav…
Dalibor 21.02.2007 18:22
Dalibor
No, nefunguje. Ale to nevadí :-)
Vladimir 21.02.2007 19:04
Vladimir
Tak potom jsem sedel u nejakeho mytickeho pocitace. Teorie je pekna vec, praxe je ale skoro vzdy odl…
Dalibor 21.02.2007 19:26
Dalibor
Tvá víra je silná :)) Takze podle autora clanku je idealni aby vubec nedoslo k vytvoreni nejakych s…
Vladimir 21.02.2007 23:02
Vladimir
Page fault se bezne preklada jako "vypadek stranky", termin "chyba strankovani" je trosku zavadejici… poslední
kubik 22.02.2007 07:28
kubik

Pro Linux snad ramdisk netreba, ten ma normalni spravu pameti, na rozdil od Win :-| (v mem pripade XP SP2). Hledani jsem zkusil, ale zajimaji mne spise nejaka vlastni doporuceni na zaklade zkusenosti. Zapomel jsem ale uvest jinou vec, a sice, ze potrebuju min. velikost 512MB (dost z tech co jsem vyzkousel mely omezeni prave na velikost vysledneho ramdisku).

Zkousel jsem i ten co zminil Pavel: http://www.arsoft-online.com/index.php?option=com_r emository&Itemid=36&func=fileinfo&id=4 ...bohuzel jsem nejak neprisel na to, jek se s nim pracuje. Je tam nastaveni pres ramdisk.cpl, ale kde se dostanu k tomu disku, to je mi zahadou ..takze pokud bys treba vedel... jinak diky za reakci

Ramdisk povazuju za inteligentni zpusob, jak se vyresit neschopnost Windows poradit si s vice pameti nez 1GB. Je to pro me ve Win jeho zakladni funkce a duvod proc jej lide instaluji, pokud se mylim, tak pardon. Pokud bych hledal neco pro exotictejsi (nebo historicky OS), urcite bych to uvedl. Kdyz se me nekdo zepta, ze shani ten a ten program, da se predpokladat, ze to chce pro Windows. Jeste jsem nevidel nikoho, kdo by hledal SW treba pro Linux, ale neuvedl to. Ale priste se polepsim a budu tuto informaci explicitne uvadet za kazdym prispevkem.

Můžeš tu neschopnost Windows poradit si s >1GB RAM blíže specifikovat? Stále nevím, kam tím míříš.

Opravdu mě nechtěj vytočit tvrzením, že když se neuvede OS, tak "je přece jasný, že se jedná o Windows XP". Jestli nejsi na poradně první den, tak snad víš, že mnoho lidí neuvede OS a pak z nich vypadne že mají Millenia nebo devadesátosmičky. A i kdyby měli XP, tak při řešení problému často rozhoduje, jestli to je Home nebo Professional, jaká je verze Service Packu nebo jazyková verze. Ale pro mě za mě, klidně OS zatajuj, kvůli mě se přemáhat nemusíš. 8-)

Takze na nejakem prikladu: Pustim HD video a XP mi zarvou, ze maji maly swap. Co na tom, ze je volneho 1.5GB v pameti, ze? :-/ ..jsou na swapu proste zavisle a nevyresi to ani jeho vypnuti - tady nastupuji hlavne problemy jineho SW, typicky programy pro praci s videem atp...

Nikoho nevytacim, vsak jsem napsal, ze se polepsim ;-)

Ramdisk mi umozni hodit swap do ramky. V diskusi, na kterou jsi tady i odkazoval, sice Vladimír uvadi link na info o tom, ze to v podstate neni prinos, ale musim za sebe rict, ze mam uplne odlisne zkusenosti. PC, ktere ma na ramdisku swap je na tom podstatne lip, nez to, co jej ma na HDD. Prijde mi to i logicke. Vim, ze samotny princip je dobra zhovadilost, ale resim tady prijatelnou oklikou problem Windows. 2GB RAM jsou mi prakticky nanic, protoze XP se po prekroceni 1GB v zaplneni RAMky do ni snad boji ukladat. Nedovedu si taky vysvetlit, proc pri zapnutem swapu (at uz je jakkoliv velky) je v nem vzdycky neco na*rano (nebo si dokonce system stezuje, ze nema misto), kdyz zbyva treba 1.5GB volne pameti.

Tak potom jsem sedel u nejakeho mytickeho pocitace. Teorie je pekna vec, praxe je ale skoro vzdy odlisna.

Cituji: "Now you might say "yeah, but those additional page faults will go faster than they otherwise would because they're satisfied in RAM." True, but it is still better to not incur them in the first place. And, you will also be increasing the page faults that have to be resolved to exe's and dll's, and the paging file in RAM won't do diddly to speed those up."

Takze podle autora clanku je idealni aby vubec nedoslo k vytvoreni nejakych souboru ve swapu, cili je idealni pri dostatecnem mnozstvi RAM swap nemit. Idealni to je, ale ve Windows je vypnuty swap zdroj problemu, coz idealni prozmenu neni. To, ze soubory nacitane ze swapu v ramdisku stejne ve vysledku cekaji na prochmatani disku je jiste pravda. Otazkou jen je, jak je tato operace casta... urcite kazdy dotaz na soubor ve swapu nevyvola dotaz na soubor z disku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru