Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno jaky levny NAS server (WD my cloud nebo ZYXEL NSA325 v2)

Jako bývalý vlastník ZYXEL (jen 310) a v součastnosti provozovatel Synology DS 213j se chci podělit se svými uživatelským zkušenostmi.
Ovládání a nastavování Synology pomoci DSM je velmi jednoduché a přehledné na rozdíl od ZYXEL. Pomoci balíčků lze na tomto NAS provozovat Joomlu, Drupal, WordPress, Mail Station, vlastní CloudStation a synchronizovat data s mobilním zařízením. V základních balíčcích je DLNA. Lze ale nainstalovat minDLNA který umí o něco víc. Pro stahování lze nainstalovat BitTornet. eBook lze pomoci balíčku BBS synchronizovat s Callibre. Po zaregistrovaní je k dispozici bezplatně DDNS (musí se jen občas přihlásit na jejich server).
Disky jsou v NASu nastaveny na RAID 1. Data lze synchronizovat pomoci Time Backup na jiny NAS nebo externí HDD. Data z PC lze zálohovat na NAS pomoci Synology Data Replicator. Synology umí bezproblémově WoL. Má tři režimy nastavení ventilátoru. Nejrychlejší režim není moc hlučný.
V tomto porovnání nehodnotím hardware (to posoudí zdejší odborníci) ani cenové relace. Chtěl jsem jen upozornit na pozitivní zkušenosti s provozováním tohoto NASu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny