Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prosba o radu ohledně sestavení

Zdravím všechny,

Za pár dní si budu sestavovat vlastní PC (herní) a tak mám pár dotazů.

1. Na intel i5 si plánuji koupit jiný chladič (FERA 2), přičemž mě zajímá, jestli to je nutnost (ušetřil bych) případně jak se to odrazí jinak než zvukem... jeslti se dá očekáváat delší životnost procesoru, případně lepší funkčnost v nižších teplotách.
2. V návodech si všímám, že se používá teplovodící pasta při montáži procesoru.. tuto pastu je nutno zakoupit, nebo bývá v balení?
3. Na co si dát pozor při skládání PC do Zalman Z1 Case? Jestli jsou nějaké časté chybky, případně bych ocenil i radu, či doporučení jiného Case, který se vyplatí koupit místo zmíněného Zalmana Z1 a je dlouhodobě spolehlivější a instalace komponentů do něj je jednodužší.

Díkydík

Předmět Autor Datum
1. Záleží co přesně to je za procesor. Pokud netaktovací, postačí i "Sparťan" a máš stovku dole. Bud…
Satyr 10.02.2015 14:55
Satyr
Díky, co se týče procesoru, tak jde o obyč i5 4460... a myslel jsem tím fera 2 proti boxovému chlad…
Díkydík 10.02.2015 16:15
Díkydík
Na box chladiči je ta pasta již nanesena. Když se to dává na procesor, akorát se odlepí folie co pře… poslední
Satyr 10.02.2015 16:17
Satyr

1. Záleží co přesně to je za procesor. Pokud netaktovací, postačí i "Sparťan" a máš stovku dole. Bude tišší než dodávaný box chladič.

2. Je součástí balení a SilentiumPC má celkem kvalitní tu teplovodivou pastu.

3. Tady asi není nic na co si dát pozor specificky u této skříně. Ale je to pořád to samé dokola, hlavně teda nezapomenout na distanční sloupky a řídit se při zapojování dle návodu MB. Osobně bych ale rovnou zainvestoval trochu kvalitnější skříň Zalman R1. Ale i ta Z1 postačí konec konců. Pak je ještě na tobě jak si vyhraješ s kabeláží.

Díky,

co se týče procesoru, tak jde o obyč i5 4460... a myslel jsem tím fera 2 proti boxovému chladiči... šlo mi o těch 600 Kč. Kvůli 100 bych asi neměnil, ale pokud by investice potřeba nebyla a nemělo to efekt na životnost a efektivnost procesoru, tak ušetřit 600, to bych byl rád.

Takže teplovodivá pasta není v box balení? bez přikoupení dalšího chlazení?

Co se týče bedny, tak v těch se vůbec nevyznám a každá rada drahá... sám nedokážu posoudit, jestli ta investice 500 navíc do case je vhodná.

Ocením i vyjádření kohokoli dalšího =)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru