Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno NumLock ve WinXP - jak zabezpečit její trvalou funkci?

Tak som sa k tomu dostal cez vikend, ale hookom to blokovat nejde.

CapsLock sa zablokovat da (WH_KEYBOARD_LL hookom). Ale u NumLock to zablokuje len prepinanie LEDky, ale funkcionalita NumLocku ostava (aj ked po stlaceni NumLock LEDka nezhasne, num klavesy zacnu fungovat ako sipky).

Jedine co mozem urobit aplikaciou je, ze ak sa stlaci NumLock, tak vo Windows-hooku rychlo prepnem NumLock nazad.
Tam ale je maly problem - nie je mi zatial jasne ze ak sa stlacia dve klavesy naraz a ak jedna z nich je NumLock a sa stlaci o zlomok sekundy skor ako ta druha, ci tu druhu klavesu nevyhodnoti ako bez numlocku, ptz. neviem kedy presne Windows vyhodnocuje klavesu ako s numlock/bez numlock a zatial som nemal cas to podrobne skumat.
P.S. ... alebo sa nejako Windowsom zamontovat do systemu spracovavania klavesnice, je mozne ze prave preto ten program co mas sa objavi len v ovl. paneloch, ptz sa zamontoval niekde do ovladania klavesnice Win, a nebezi ako aplikacia...

Sa k tomu dostanem asi az cez vikend, mozem dat k dispozicii aspon take riesenie ako pisem (ak v tom nie je nejaky iny zadrhel).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny