Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno NumLock ve WinXP - jak zabezpečit její trvalou funkci?

Ihned nahodit spet sa da len tak ze poslem systemu este jeden virtual key VK_NUMLOCK cez keybd_event. Lenze medzitym (ak sa stlacia 2klavesy takmer naraz - mne sa to stava casto ze trafim 2klavesy namiesto jednej :-)) uz moze byt v nejakej systemovej fronte nejaka klavesa z num-bloku a ta by bola vyhodnotena ako bez numlocku, preto sa mi to nepaci.
P.S. ked si to skusal dufam ze vies ze global hook musi byt v osobitnej dll, ptz pre kazdy proces v systeme sa nacita osobitna instancia global hooku, a ze ako v dll urobit shared data-segment pre vsetky procesy, to mi nejaku hodinu zabralo kym som to nasiel, myslim ze je to celkom zaujimave tak to sem placnem:
#pragma data_seg(".DSSHRD")
HHOOK hHookHandle = NULL;
#pragma data_seg()
#pragma comment(linker, "/section:.DSSHRD,rws")
... ptz v DLL aj normalne globalne premenne su pre kazdy proces osobitne, vyssieuvedena sranda sposobi ze hHookHandle bude spolocna pre vsetky procesy ktore s tou DLL pracuju...

Skusim stiahnut ten MS keyboard layout editor ze co to presne vie, mal by sa dat opatchovat napr. CZ layout tak aby bol bez numlocku, a pridat do systemu ako dalsi layout klavesnice, nebolo by to lepsie? Ale este som to netestoval (notebook s WinXP je momentalne bez HDD :-))

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny