Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno NumLock ve WinXP - jak zabezpečit její trvalou funkci?

Win to chyta niekde medzi keybd_event a LL hookom. Ano pravdepodobne by stacilo v hooku prehodit ten NumLock nazad, ale nepaci sa mi v tom to riziko, kedze nikto nevie ako je robeny ten low-level buffer vo Win :-)

Mam tie layouty uz dost prestudovane, tymi fciami to nejde. Staci ale vyrobit si vlastny keyboard layout, a na to staci ten MS layout editor, ale nie v GUI (tam NumLock nie je nakresleny), ale treba ulozit layout ako .KLC subor, otvorit v notepade, a zmenit :-)
Moze to niekto skusit kto ma ten MS layout editor, a vlozit sem riadok ktory ma v stlpci "SC" (to je scancode) cislo 45 a/alebo 69 ? Alebo najlepsie pastnut sem cely KLC subor :-)
.. resp. ja to v priebehu tyzdna na PC kde su WinXP otestujem ci to s tou zmenou layoutu bude fungovat...

P.S. ako dalsia moznost je v hooku zahadzovat VK_NUMPAD0 az 9 a namiesto toho poslat normalnu klavesu 1 az 9 :-) Lenze v ceskej klavesnici na klavesach 1 az 9 je debilna diakritika... Tazko povedat co je lepsie. Mne sa zda najlepsie urobit novy keyboard layout cez ten MS layout creator.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny