Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Skryty spyware vo firmware v HDD

Takze NSA poziadala par firiem o pristup k istym udajom a z toho sme si spravili zaver, ze kazda firma poskytuje udaje a spolupracuje s NSA? Ak NSA sleduje cez jednu firmu automaticky sleduje cez vsetky?
Ale spat k teme. A cital si ty vobec povodne vyhlasenie Na stranke Kasperskeho? Pretoze tam sa pise nieco ine ako uz prebrali a doplnili si ostatne denniky a agentury.
Napriklad podsttanym faktom je, ze fw diskov nie je cinknuty uz z vyroby, ale Kaspersky tvrdi, ze ho dokaze prepisat isty druh cervika. Takze najprv sa musis nakazit cervikkom, ktory ti prepise fw disku a az nasledne si akoze cinknuty. Zaujimave je dalsie tvrdenie od Kaspersky a to, ze nevedia citat tento fw a tak nevedia zistit, ktory disk je napadnuty a ktory nie. Toto tvrdenie mi pride silne podozrive, ak vie z fw citat udaje pc musia to vediet aj Kaspersky.
Dalsia divna vec je, ze oni sami akoby tapali a len hadali, co asi akoze ten prepis spravi, kedze ako 2 hlavne nebezpecenstva uvadzaju, ze sa virus neda zmazat formatovanim a ze si moze na disku vytvorit beznymi prostriedakmi neviditelnu oblast. A opat musis byt nakazeny dalsim cervikom, ktory tam skopiruje Grayfish, ktory sa pravdpoeobne podla MMkovho scenara (podsunutie falosneho OS a az nasledne bootovanie praveho OS) pokusi infiltrovat pravy OS (opat netusim ako, mame tu okna + *nixy, co su diamtrelne odlisne OS) a nasledne by mohol desifrovat sifrovane informacie. Je to klasicky MiM utok akurat, ze vo vnutri PC.
A prave to mi pride divne, pretoze je to akoby som sa skrabal nohou za uchom. Je to kurevsky komplikovane, nie je to univerzalne a musis tam toho spravit prilis mnoho (minimalne raz, ak nie 2x sa nakazit najprv wormom), aby to bolo v praxi pouzitelne.
To uz mi pride v praxi schodnejsie sledovanie cez TPM chipy alebo ako podozrievaju Intel vo vseobecnosti cez nejaku funkciu procaku.
Nehovoriac o tom, ze nakazit pc cervikom je vyrazne jednoduchsie ako vymyslat taketo zlozitosti.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny