Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Skryty spyware vo firmware v HDD

Takze NSA poziadala par firiem o pristup k istym udajom a z toho sme si spravili zaver, ze kazda firma poskytuje udaje a spolupracuje s NSA? Ak NSA sleduje cez jednu firmu automaticky sleduje cez vsetky?
Nic takového tu nezaznělo, právě jsi taky předvedl, tvými slovy o něco výše řečeno:
Klasicky pripad ako sa siria dezinformacie netom.
Zatím jsem to jen prolétl, dopooručuji i články na securelist.com, kde je dost podrobností. Souhlasím s tím, že informace se různí, ale základní zůstavají a dokonce tu byly (o nákaze skrze firmware např. u usb zařízení) i dříve.

Napriklad podsttanym faktom je, ze fw diskov nie je cinknuty uz z vyroby, ale Kaspersky tvrdi, ze ho dokaze prepisat isty druh cervika. Takze najprv sa musis nakazit cervikkom, ktory ti prepise fw disku a az nasledne si akoze cinknuty. Zaujimave je dalsie tvrdenie od Kaspersky a to, ze nevedia citat tento fw a tak nevedia zistit, ktory disk je napadnuty a ktory nie. Toto tvrdenie mi pride silne podozrive, ak vie z fw citat udaje pc musia to vediet aj Kaspersky.
To je otázkou. Pokud to přečíst neumí, tak můžou být už cinknuté rovnou. Minimálně jsou ale připravené na cinknutí a cinknuty za pomocí znalostí, které mají pouze výrobci těch HDD. Předpokládám, že právě proto je uživatel nemůže přecinknout novým nenakaženým fw. Jinak je tam řeč o neveřejných příkazech pro určitou specifickou práci s FW těch zařízeni, né o tom, že by nebylo možné s ním pracovat vůbec.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny