Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem obnovovací frekvence

Ahoj,
mám další otázku (jestli někoho ještě baví mi odpovídat :).
Když spustím v Pascalu grafiku (assembler,int10h) 800x600x256 (VESA) a vykreslím postupně všechny body v nějaké barvě (a nic dalšího se neděje, program čeká na klávesu), monitor neustále bliká, takže se na to nedá moc dlouho koukat. Mám LCDčko, ve windows je nastavená obnovovací frekvence 75 Hz. Zajímalo by mě, jestli se s tím dá něco dělat. Není to zas tak zlý, ale za chvíli z toho člověk šilhá.

Předem dík

Předmět Autor Datum
Ak mas smejd LCD ktoremu blika podsvietenie podla obnovovacej frekvencie, tak si daj zobrazit v menu…
MM.. 25.02.2007 01:23
MM..
Nic moc, začal jsem na VŠ programovat v Pascalu a zkoumám možnosti grafiky (inicializované jinak než…
maherik 25.02.2007 16:38
maherik
To na co sa pytas nema nic spolocne s assemblerom, v assembleri mozes robit kedy chces, ale pod Win… poslední
MM.. 26.02.2007 03:56
MM..
zkus refresh lock na hry to zabírá rl
MM_tank 25.02.2007 17:00
MM_tank

Ak mas smejd LCD ktoremu blika podsvietenie podla obnovovacej frekvencie, tak si daj zobrazit v menu monitora aka je obnovovacia frekvencia, a napis to sem (P.S. ak by bola prilis nizka mozno ma tvoja grafika viac VESA grafikcych modov 800x600x256 a ine maju vyssiu obnov.frekvenciu, alebo je na to ina VESA funkcia, uz som ti daval linku na VESA funkcie tak si to pohladaj, alebo to nejde).

Podla mna robis nieco blbo (prekreslujes to vkuse), alebo ak to spustas pod Windowsami tak sa do toho mozno montuju Windowsy (uz som raz pisal ze take veci ako prepinanie obrazovky cez int10h nebudu korektne fungovat pod Windowsami). Urob si bootovaciu disketu alebo CD DOSu alebo Win98SE (www.bootdisk.com) nabootuj DOS a skus to tam.

Mohol by si uz konecne napisat co vlastne chces dosiahnut. Program ktory vyrabas je dnes nepouzitelny, takze nechapem naco to robis. Ak chces pre Win, rob Win aplikaciu, a zabudni na turbopascal a VESA BIOS. Co sa vlastne snazis vyrobit?

Nic moc, začal jsem na VŠ programovat v Pascalu a zkoumám možnosti grafiky (inicializované jinak než přes unitu Graph :),
docela mě to baví, časem bych si chtěl naprogramovat třeba nějakou jednoduchou hru, no ale před tím musím překonat tyhle problémy, na který se tady ptám. Měj jsem za to, že assembler funguje rychle vždycky to s ním nějak jde :).

To na co sa pytas nema nic spolocne s assemblerom, v assembleri mozes robit kedy chces, ale pod Win nemas priamy pristup k HW ani k BIOSu (pretoze je to multitaskingovy system - bezi viac programov naraz, vies si predstavit ze by si kazdy program kedy chce nastavoval co chce?) Win sa snazi emulovat potreby DOS aplikacii, ale nebezi to tak ako by to bezalo v DOSe a nemusi fungovat vsetko.
Pod Win ak nieco chces musis pouzit rozhrania Windowsov, WinAPI alebo DirectX a musis mat prekladac ktory vytvara 32bit windows aplikacie (nie prekladac ktory vytvara 16bit DOS aplikacie).
Ak sa zatial hras s VESA BIOSom tak si to skusaj v DOSe (nabootuj z diskety alebo CD, www.bootdisk.com) aby sa vylucil vplyv Windowsov. Je to ale dnes uz zbytocne robit take aplikacie, DOS uz nema na PC nikto, okrem mna :))
Prinahorsom skusaj to v DOSboxe, je to emulator DOSu vo Win, je zdarma. www.google.com

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru