Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem No signal monitor / vypínání, zap. počítače

Zdravím vás "iťáci" :)

Dovolil bych si poprosit o radu, potkala mě nešťastná věc a zkoušel jsem už všechny možné věci na to, abych se ji zbavil, nicméně zbytečně..

Z dlouhodobého přehřívání procesoru jsem se dnes ráno rozhodl, že jej vyčistím. Klasicky jsem otevřel casu, odšrouboval to, vyčistil a zase vrátil zpátky, ale copak mě nepotkalo :/ Pokaždé, když jsem pustil PC, nastartovalo se tak na dvě sekundy, potom se vypl a tak zhruba po třech sekundách opět zapl.. Nicméně mi nejel monitor a klávesnice fungovala pokaždé tak asi jednu sekundu a pak zhasla také... Někdy mi už monitor ani nenapíše "no signal", ale prostě nezareaguje na nic. Přitom mi všechny ventilátory fungují a kontrolky svítí zeleně..

Co jsem zkoušel??
1- Asi 3x jsem oddělával procesor, vyčistil, zkontroloval zda-li je správně zasazen a složil zpátky
2 - Vyjmul obě ramky, vyčistil (Zkoušel jsem pc spustit jak s jednou, tak s druhou, či s oběma a dokonce i bez ramek)
3 - Zkoušel jsem asi 4x jestli jsou správně zapojeny všechny kabely
4 - Vyjmul jsem grafickou kartu, vyčistil to a zase vrátil zpátky
5 - Zkoušel jsem monitor spustit na jiném PC a jel normálně za použití stejného kabelu
6 - Zkusil jsem pustit PC bez monitoru a bez mechaniky, ale pořád se to pouští nadvakrát
7 - Zkoušel jsem, jestli je dobře zacvaklá baterka na základní desce a je bez problému
8 - Zkouším vás, doufám že je to nějaká prkotina..

Jinak, chtěl bych jenom něco podotknout.. Já vím, že je teoreticky možné, že v tom PC něco odešlo, ale nechce se mi tomu věřit... Byla by to opravdu neskutečná náhoda, kdyby to odešlo zrovna v den, kdy jsem asi po čtvrt roce otevřel PC.. Pc jsem dneska zkoušel pustit i bez casy, abych viděl jestli to nedělá třeba nějakej drát nebo něco, ale opravdu všechny ventilátory jely bez problémy, už vážně nwm co s tím může být, ale musel jsem to nějak zavinit já když jsem do toho lezl..

- Moji sítovou kartu a ani zdroj bohužel nemám šanci otestovat nikde jinde, protože sitovka do myho staryho pc nepasuje a zdroj mi za boha nejde vytahnout ze zakladovky :// ale opravdu pochybuji ze by odesel zrovna v moment, kdy jsem lezl do pc..

Co se týče sestavy ve zkratce, tak mám 4 jádrový procesor i5, grafickou kartu nVidia GTX 570 a RAM 2xDDR3 (2x 4GB).. Budu opravdu moc rád za každou radu, do servisu se mi s tím moc nechce (nemám dobré zkušenosti).. Budu se těšit na vaše rady a moc děkuji!!! :))

Předmět Autor Datum
Klasicky jsem otevřel casu, odšrouboval to, vyčistil a zase vrátil zpátky odpoj PC od elektrickej s… poslední
sakraforte 23.02.2015 11:43
sakraforte

Klasicky jsem otevřel casu, odšrouboval to, vyčistil a zase vrátil zpátky

odpoj PC od elektrickej siete.

Konektor zo zdroja do dosky má poistku. Tú treba pred vytiahnutím stlačiť tak, aby sa nedržala konektora na doske. Takže konektor zatlač do dosky na doraz, stlač plastovú poistku a ak uvidíš, že je nič nebráni v ceste môžeš konektor z dosky vytiahnuť. Pomôž si miernym kývaním po dlhšej strane.
Tak to zase odšroubuj a zlož na stole. (zdroj, doska, procesor, a pripojený speaker-repro)
zapni PC spojením pinov Power/sleep. Nejaký zvuk ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru