Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem GPS do auta

Myslím že ho zbytečně strašíš, já mám starý TomTom XXL IQ Routes Europe Traffic, který se už 2 roky neprodává a nové mapy pro něj jsou stále k dostání. Samozřejmě že ta "doživotnost" aktualizace map je jen marketingový slogan(u všech výrobců) a v reálu má svá omezení. Hlavně hardwarové. Třeba u mě už je limitující jen 2GB paměť, takže jsem musel omezit mapy na střední Evropu, které se mi tam ještě vejdou(cca 1,5GB), baterie už také není v nejlepší kondici a držák na okno je vyviklaný. Prostě životnost je za zenitem, ovšem stále ještě funguje. Ale nikdo přeci nemůže kupovat spotřební zboží s očekáváním, že jej bude používat až do smrti(pokud mu není 100, nebo nemá metastázovanou rakovinu).

Shodou okolností také žiju a pracuju v DE a chuť po dobrodružství cestování bez navigace, jen s mapou na sedadle řidiče, mě opustila hned po první cestě, kdy jsem se zasekal na hodinu v Landshutu, než jsem našel správnou odbočku na výjezd mým směrem. Na to konto jsem si tedy tenkrát pořídil za 30€ uvedenou použitou navigaci a frčí dodnes.

Myslím že v tom není třeba hledat vědu. Pokud nejsem profesionální řidič, tak bych určitě nedal do navigace 300€. Koupil bych si nějakou levnější, která mi s aktualizacemi min. 5 let také vydrží a až nadejde její čas, tak si koupím novou, odpovídající zase novým trendům a technologiím. Pokud tazatel bude v Mnichově, tak se stejně bude ponejvíc přepravovat MHD a navigaci využije jen pro cesty na/ze Slovenska.

Já pořízení výše uvedené navigace hodnotím veskrze pozitivně a kdybych se měl dnes znovu rozhodovat, rozhodnul bych se stejně. Je jednoduchá, spolehlivá a hlavně funkční(při správném nastavení, což je asi problém u většiny stížností uživatelů na navigace, bez ohledu na výrobce). Osobně jako důležité kriterium beru, kromě funkčnosti, aby měla dostatečně kontrastní a velký displej, ale ne zase příliš, aby nepřekážel ve výhledu, a aby měla dostatek paměti, optimálně vstup na SD kartu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny