Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chybné zobrazování grafiky v CADu SolidWorks

Zdravím lidi,
chtěl bych se vás zeptat na jeden problém co se mi sem tam stává.

Postavil jsem si novou pracovní stanici s těmito komponenty:

MB: ASUS H97-PRO
CPU: Intel Xeon E3-1231v3
RAM: Cricual Ballistix Sport 16GB
GPU: Sapphire FirePro W4100
Windows 7 Professional 64bit.

Tuto sestavu používám pro práci ve 3D CAD SolidWorks 2014 SP4.
Čas od času mi začne blbnout zobrazování grafiky, tak že s programem nejde téměř pracovat, špatně se zobrazuje pouze pracovní plocha programu, lišty, atd jsou v pohodě.
Původně jsem v této sestavě měl Radeona HD4850 a tyto problémy se vyskytovaly i u něj. Tak jsem si řekl, že hold nemám profi grafiku tak s tím nemůžu nic dělat.
Mimochodem celá sestava má asi tak 2 týdny. Proto jsem se rozhodl, že koupím tu profi GK FirePro a nejvíc mně štve, že to nepřestalo blbnout. Kartu mám v PC týden.
Mám tam nainstalované certifikované ovladače konkrétně tyto.

Myslel jsem si, že koupí profi grafiky nic nezkazím a tento problém mě opravdu vytočil, jelikož jsem za kartu dal 5000 + 800 redukce miniDiplay port na VGA.

Mě napadlo, když jsem karty měnil, tak systém byl už nainstalovaný, proto jsem 1) odinstaloval Catalyst od toho radeona, 2) odinstaloval ovladač ve správci zařízení, jak jsem tohle udělal na monitor mi skočilo nějaké základní rozlišení, 3) restart PC, 4) instalace certifikovaných ovladačů, 5) restart PC

Tato GK má ještě tyhle necertifikované ovladače, nevím jestli by byla tato možnost lepší, i když nejsou certifikované.

Nemůže být např. problém v tom, že byla GK instalována až po tom Radeonu, že by v systému zůstaly nějaké pozůstatky ovladače od HD4850? Kdyby to pomohlo klidně PC zformátuji.

Ještě jeden takový postřeh. Používal jsem prohlížeč Firefox a po instalci FirePro do PC jsem poslouchal hudbu na youtube a PC mi spadlo do modré smrti, řekl jsem si náhoda, ale stalo se to ten večer ještě 2x. Procházel jsem fórum a našel podobný problém ovšem s jinými GPU, všechny však spojoval prohlížeč Firefox. Proto jsem si nainstaloval Operu a poslouchal hudbu na youtube téměř 5 hodin v kuse a vše OK. Nevím jestli by to s tím mohlo nějak souviset. Mimochodem youtube mám nastaven na HTML5.

Každopádně děkuji všem za informace. Toto se vždy cení.

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru