Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Starší MB Gigabyte DDR2 problém s načtením biosu....

Zdravím dostali se mě do ruky dvě starší MB Gigabyte DDR2 který měli bejt 100% funkční,jednu jsem tu i řešil po zapnutí nenajel Bios nakonec s novou baterií a přehazováním CPU najela a jede OK,teď tu mám druhou a při sestavování mimo case zase nenajel Bios po reset CMOS na poněkolikátý najel a vše OK tak jsem sestavil do case zapnul a začlo to dlouze pípat tak jsem vypnul a zkontroloval zapojený vše OK ,ale Bios zase nenajel tak jsem zkusil odpojit zdroj SS a dát starej Fortron a Pc normálně najel,tak jsem vrátil nazpátek ten SS a taky najel a od tý doby vše OK.By mě zajímalo čím to mohlo bejt s MB Asus nikdy takovej problém nebyl a i starší MB Gigabyte byly kvalitní......

pc.poradna.net

Předmět Autor Datum
Gigalablejt nikdy moc kvalitní nebyl, aspoň já moc dobrých desek nepotkal. Podle mě tam bude nějaký…
touchwood 27.02.2015 22:20
touchwood
No já tu mám ještě 7 let starou GT7600 a tam jsou kondíky Japan,tak bych řek že to dřív tak nešidili…
sambilionk 27.02.2015 22:34
sambilionk
samozřejmě vybitá baterka může totálně zrušit nastavení a vyrobit nefunkční desku, o tom žádná.
touchwood 27.02.2015 22:54
touchwood
mas tam asi blbe kontakty, napr. na RAM apod, alebo akekolvek ine problemy. Kontakty su po dlhej dob…
MM.. 27.02.2015 23:27
MM..
Tak tu první MB bych vybitý baterii i přisoudil,ta druhá MB čert ví čím to bylo,vše samozřejmě sesta…
sambilionk 28.02.2015 00:47
sambilionk
Ja by som povedal ze kedze ti nabehol pocitac ked si zase vratil spat ten zdroj tak problem podla mn…
human0id 28.02.2015 01:02
human0id
No jasný jenom mě zaráží že jsou to dvě různý MB od Gigabyte a stejnej problém nenajetí do Biosu a p… poslední
sambilionk 28.02.2015 01:27
sambilionk

No já tu mám ještě 7 let starou GT7600 a tam jsou kondíky Japan,tak bych řek že to dřív tak nešidili jako dneska.Tu první MB co nešla jsem přisoudil tý vybitý baterce a teď zase ta druhá otázka že s tím SS to nenajelo(je jetej z Aukra tak jsem mysle že je vadnej) když to s tím Fortronem najelo,jenže pak to najelo i s tím SS a už žádnej problém,začínám mít dojem že to je nějaká blbá vlastnost těch MB (biosů)

mas tam asi blbe kontakty, napr. na RAM apod, alebo akekolvek ine problemy. Kontakty su po dlhej dobe zasrate, je niekedy dobre strcit tam tu RAM viackrat. Kondenzatory tiez po dlhej dobe bez napatia stracaju vlastnosti a potrebuju nejaky cas s napatim kym sa zas "sformuju". Apod.
Distancky su urcite len na spravnych miestach?
P.S> a samozrejme baterka ak je vybita moze to blbnut, ale nie takto :)

Tak tu první MB bych vybitý baterii i přisoudil,ta druhá MB čert ví čím to bylo,vše samozřejmě sestavený jak má bejt,na sloupky dávám bacha jenže ona měla problém naject i mimo case v základu respektivě naject do Biosu ventilátor CPU jakoby se furt rozjížděl na max a pak zase brzdil,možná že byla dlouho mimo provoz a bylo to tím,otázka proč to po zapojení do case dlouze pípalo když to bylo zapojený Ok a s tím Seasonicem to nenajelo a s Fortronem jo.Teď naní jedu ca tejden 3X vypnutá a jede vše jak má baterie je u týhle ok....

Ja by som povedal ze kedze ti nabehol pocitac ked si zase vratil spat ten zdroj tak problem podla mna bol v kabloch (mozno zly kontakt) od toho zdroju alebo zle zasunute konektory ci uz ten 24 PIN na zakladnu dosku alebo 4 PIN nad CPU moze to byt cokolvek zle zapojene od Zdroja. Alebo zle zasunuty SATA kabel a podobne zle zapojene konektory coho-kolvek.
------
Alebo uz som sa stretol aj stym ze cloveku nenabehol pocitac ani do BIOSu koly VETRAKU ktory neako skratovaval stale dosku a dookola ju resetoval.
Takze podla mne niekedy chyba moze byt v uplne jednoduchych veciach a hned pred ocami.

No jasný jenom mě zaráží že jsou to dvě různý MB od Gigabyte a stejnej problém nenajetí do Biosu a podobný příznaky,tohle se mě třeba u Asusu nestalo nikdy i když bylo něco v háji do biosu jsem se vždy dostal hned po zapojení i s vybitou baterií.Jedině že něco blblo v tom pinu napojení na tu MB u Seasonicu bych závadu asi nehledal a to napojení jsem několikrát dotlačoval jestli sedí na doraz.No to už se asi stejně nedopátrám důvod alspoň že se obě MB zprovoznili a jedou jak maj.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru