Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak na objednání upgrade z XP na Vistu přes microsoftí stránky?

Řeším problém. Na microsoftích stránkách se snažím o objednání Express Upgradu a hned na úvodní stránce vista jsem se zasekla. Netuším, co po mně chtějí tady:

Máte serializovaný formulář pro kompenzaci aktualizace?

Chcete-li všeobecný formuláře pro kompenzaci aktualizace s číslem v pravém horním rohu, zvolte „Ano“.
Nemáte-li kupón/leták nebo je-li váš kupón/leták označen značkou od prodejce vašeho počítače, zvolte „Ne“.

Asi je to klasika, pokládat pro lamy nepochopitelné otázky:-)

Takže, kdybyste někdo věděli, jak mi polopaticky vysvětlit, proč mám zvolit zrovna "ano" nebo "ne", byla bych vám moc vděčná:-*

Jinak Kráťa je zmaten stejně jako já a myslí si, že by nebyl od věci článek s návodem jak překonat microsoftí hlavolamy:-p

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
U mě proběhla "Vista Express Upgrade" takhle: nejdřív to nefungovalo vůbec, potom po komunikaci s pr…
Ynd0r 26.02.2007 22:54
Ynd0r
Jenom abych to uvedl na pravou míru: Microsoft jsem obvinil neoprávněně, nakonec to byl právě americ…
Ynd0r 18.04.2007 20:32
Ynd0r
Jak dlouho trvalo doručení Visty z Moduslinku a přišly poštou nebo jak?. Já jsem taky Visty objednal… poslední
JJ 20.04.2007 10:32
JJ

U mě proběhla "Vista Express Upgrade" takhle: nejdřív to nefungovalo vůbec, potom po komunikaci s prodejcem ms prohlásil, že byla chyba v systému pro český region a že to mám zkusit znovu. Poté už to fungovalo: zadal jsem všechny potřebné kódy ze všech štítků, zvolil verzi, napsal adresu, osobní údaje, číslo kreditky (z které běžně platím na ebay) a... slavný vista upgrade systém se zřítil (unrecognized error - please try again later). Od té doby už mi to moje sériová čísla znovu nesežere, protože si myslí, že už mám upgradováno - a ms na dotazy nereaguje. Obrazovky průběhu transakce a chybovou hlášku vista-upgrade-sajtu mám grabnutou. Ale ať si tu legální vistu byznys strčej klidně do řiti, nahodil jsem ilegální ultimejt a seru na ně.

Jenom abych to uvedl na pravou míru: Microsoft jsem obvinil neoprávněně, nakonec to byl právě americký ms, kdo komunikoval a věc skutečně řešil (i když se ho to vlastně ani tak úplně netýkalo - express upgrade má zajišťovat firma Moduslink).
Dopadlo tak, že se moduslink omluvil a poslal vistu zadarmo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru