Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problém s procházením sítě

zdravím poradnu, žádám radu ;-)

mám dvě sítě propojené tunelem přes internet. Jedna síť je v rozsahu 192.168.1.0/24 a druhá donedávna byla 10.0.0.0/24. Obojí v subnetmasku 255.255.255.0. Vše běží na windows 2003, přičemž adresy v obou sítích přidělují DHCP. Doména je jedna. Tunel i routování fungovalo dobře až do chvíle, kdy jsem musel z důvodů propojení s další sítí tu 10-kovou přečíslovat. Změnil jsem předposlední oktet IP adresy, přenastavil adresy serverů (ty jsou pevné) a přenastavil DHCP. Smazal reversní zónu v DNSku. Počítače se začaly přihlašovat do domény, dostávat adresy, DNSko se začalo plnit korektními záznamy. Pingy fungují v rámci obou sítí bez problémů.
Problém ale je v tom, že pokud na některých počítačích spustím procházení sítě (přes Okolní počítače) vrátí se mi hláška, že nemám oprávnění a že seznam serverů je nedostupný (byť jsem logován jako admin). Děje se to u některých počítačů v obou sítích. Pokud dám počítač vyhledat, bez problémů ho najde, zobrazí sdílené prostředky a umožní je využívat.
Hledal jsem po netu, ale uspokojivé řešení jsem zatím nenašel. Poradí někdo tady, v čem by mohl být problém?

Předmět Autor Datum
a co praví nbtstat na mašinách které "nevidí" do sítě? edit: nebylo šachováno s hosts a lmhosts? DN…
touchwood 27.02.2007 08:35
touchwood
vesměs se jedná o nově instalované stanice. DNS záznamy jsem nijak extra needitoval, pouze jsem zruš… poslední
Georgij Gadjukin 27.02.2007 08:43
Georgij Gadjukin

a co praví nbtstat na mašinách které "nevidí" do sítě?

edit: nebylo šachováno s hosts a lmhosts? DNS záznamy domény (ty s podtržítkem) jsou v pořádku (měly by, to si řídí samotná AD)?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru