Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mobil - aligator s4020 duo

Dobrý den,
známý potřebuje zvětšit písmo pro přijaté hovory - když mu někdo volá tak je písmo strašně malé a on na to kdo mu volá nevidí.
Koupil si mobil pro seniory - aligator s4020 duo.
Vše jde krásně nastavit a písmo je vcelku velké všude - krom hovorů, které má příjmout.
na to že to má obrazovku cca 4 palce velkou tak text je psán velikostně asi 3-4mm. dále je ne pobrazovce velikostně přes pul displeje videt pretazeni prstem pro příjem hovoru dále pak přes druhou polovinu obrázek kontaktu (kde samozrejme nikoho nemá) a pak v levo nahore malým písmem kdo mu volá.

Nedokázal by někdo poradit nebo nějakou aplikaci pro přijetí hovoru a zvetseni písma kdo mu volá? - je to android 4,2,2
Děkuji.

Předmět Autor Datum
V nastaveni androidu su na toto moznosti, asti tri alebo styri...popozeraj. Ale skorej ako riesit ne…
shiro 20.03.2015 08:19
shiro
ano jsou tam možnosti a všechny už jsem je projel.... ale nic nepomohlo na to volání... a podobný vě…
s27 20.03.2015 10:07
s27
Pochybujem ze mu denne vola XY ludi a tych 250 kontaktov aj realne vyuziva....jasne ze sa nafotia ib… poslední
shiro 20.03.2015 10:25
shiro

Pochybujem ze mu denne vola XY ludi a tych 250 kontaktov aj realne vyuziva....jasne ze sa nafotia iba najviac vyuzivane kontakty.

Ked mu dakto vola 3x rocne, tak nevadi, ze poriadne nevidi na jeho meno.

Pokial nieje mozne riesenie cez nastavenie systemu v telefone, ostava uz iba nejaka editacia nejakych hodnot v androide samotnom. Co znamena spravit tam minimalne root a dalej sa s tym hrat - nic pre laika, navyse s riskom, ze to dobabres uplne a chlap ostane bez funkcneho telefonu. No nepocitam ze toto bude nejak jednoduche, nakolko vypis mena kontaktu je, da sa povedat, jedna zo zakladnych sluzieb systemu, resp. appky Telefon, co ako sa to tam vola. Je velmi otazne ci toto bude nejak vobec editovatelne. Potom je uz len mozne nastavovat do urcitej miery velkost pisma pomocou nastavenia DPI v systeme. Ale ked to prezenies, rozhodis si GUI a napisy nebudu sediet s tlacitkami atd. Stoji ti to za take riziko? Navyse pochybujem, ze k lacaku za 60eur dakto daco vymyslal a bude nejaka podpora u rootovacich aplikacii. ked tak, popozeraj na XDA fore, znalost anglictiny nutna, opakujem - nic pre laikov.

Ked nechces fotit kontakty, tak nech si chlap vymysli system, ako to bude citat. Aky je problem si dat telefon na 10cm k ociam ked to poriadne z dialky nevidi?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru