Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem NTB s SSHD

Zdravim,
zakoupil jsem jako kancl NTB Dell Latitude 3540. Myslel jsem, že tam bude klasický HDD (aspoň to mají napsaný na CZC), ale je tam hybrid, SSHS (Seagate 500 GB).
1) Máte někdo zkušenosti, jak je to u těchto hybridů s životností oproti klasickým diskům? Mám tu nový nepoužívaný 2,5" WD Blue, tak je můžu dyžtak vyměnit (o rychlost mi nejde).
2) Co je vhodné při užití SSHD (SSD) ve Windowsech (7) povypínat (prefetch, superfetch, auto defragmentaci)?

Na NTB je předinstalovaný Win 7 64 bit s možným upgradem na 8.1. Na spodku NTB je štítek Win 8 (licenční kód žádný). V krabici je DVD s 8.1, to si, kdybych ho chtěl nainstalit, "vytáhne lic. kód z UEFI".
3) Kdybych chtěl na NTB nainstalit Win 7 z origo instalačky, "vytáhnou" si lic. kód taky z UEFI?
Díky

Předmět Autor Datum
1) SSHD = kombinace "SSD" s HDD, to SSD je schválně v závorkách protože se nejedná o plnohodnotné SS…
antibalda 23.03.2015 20:01
antibalda
Díky, 2) Myslel jsem právě vypnout technologie, který by na SSHD pořád něco zapisovaly a tím snižova…
ferokulda 23.03.2015 22:31
ferokulda
2) Disk si to dělá sám, takže ve Windows si můžeš vypnout co budeš chtít, tomu disku je to jedno. 3… poslední
antibalda 23.03.2015 23:57
antibalda

1) SSHD = kombinace "SSD" s HDD, to SSD je schválně v závorkách protože se nejedná o plnohodnotné SSD. SSHD je klasický plotnový disk s velkou vyrovnávací pamětí a právě ta vyrovnávací paměť je to "SSD". Takže životnost je téměř jako u HDD, bratrovi běží v kompu už třetím rokem a zatím vše v pohodě.

2) Můžeš si vypnout co budeš chtít, Windows na chod SSHD nemá vůbec žádný vliv, disk si to vše dělá sám - vybere si nejpoužívanější soubory, které jakoby přesune do té SSD části.

3) Co jsem instalovat W8 tak vždycky si instalace vytáhla sama licenční key z BIOSu, pokud se tak nestane, existují různé programy přes které to jde přečíst, pak už to aktivuješ klasicky pomocí konkrétního keye.

Díky,
2) Myslel jsem právě vypnout technologie, který by na SSHD pořád něco zapisovaly a tím snižovaly životnost té "SSD části".

3) Win 8 si licenci zjistí, to vím, ale nevím, jestli to platí i pro Win 7. Lic. kód sice můžu zjistit ze systému, ale myslím že nepůjde aktivovat při použití origo instalačky. Notebooky co mají štítek s kódem Win 7 nalepaný na spodku, tak ten taky nesouhlasí s tím co je zapsaný v systému.

2) Disk si to dělá sám, takže ve Windows si můžeš vypnout co budeš chtít, tomu disku je to jedno.

3) No pokud jsi měl v počítači W8 + key v BIOSu, tak ti tam podle mě nepůjdou W7 nainstalovat, alespoň na ten key, co máš teď. To samý mám já, taky mám v BIOSu kex pro W8, ale když jsem chtěl rovnou nainstalovat W8.1, tak mi to key nesežralo /psalo, že je špatný/, musel jsem nainstalovat W8 a pak pomocí Store shopu provést aktualizaci.
Ovšem u tebe si nejsem jist jestli to půjde jakoby "odaktualizovat" - z novějšího systému na starší. Zkusit to můžeš, stáhni nějaký prográmek který kex z BIOSu vytáhne a zkus aktivovat Windows. /70% že to nepůjde/

[hide] Na netu je spousta warez klíčů, tak proč tohle řešit, že, ale nic jsem neřekl. [/hide]

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru