Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přehřívání procesoru, počítač hrozně hučí a sám se vypíná

Zdravím, mám docela gradující problém s počítačem. Napřed mě štvalo, že hrozně hučel jak se cpu hrozně přehřívalo, ted se začal sám vypínat. Stává se to občas, že zničeho nic se počítač prostě vypne jako když vypadnou pojistky. Jednou i to napsalo, že je to přehřátím procesoru. PC je stolní, asi z roku 2007 . Má desku intel D15GAV, jestli tahle informace k necemu bude. Když se počítač takhle vypne, nejde zapnout. Monitor nereaguje, ale PC běží, ne jen černá obrazovka, ale monitor nehlásí žádný spoj s PC a chová se, jako když je PC vypnutý. Přišle jsem na to, že když vytáhnu baterku a chvilku počkám než se smaže nastaveni biosu, pak pc zapnu a v biosu nastavím, že harddisk neni disable, ale že je to ten který vyberu (mam je jeden), k tomu prioritu bootování dám hdd, tak se počítač rozeběhne a naskočí. Takhle je to furt dokola. myslel jsem, že ten od koho jsem ten počítač za pár šupů před cca rokem kupoval, ten počítač nějak přetaktoval, ale to by se přeci smazalo když vyndám tu baterku ne? Nebo jestli je to možný, snížit výkon z 3 ghz na co nejméně at to začne být zase stabilní...nic jiného mě nenapadá. Děkuji moc.

Předmět Autor Datum
Tak začal bych tím, jaké jsou teploty všech komponent v zátěži - o jaký procesor se jedná a čím je c… poslední
Eessencia 25.03.2015 12:07
Eessencia

Tak začal bych tím, jaké jsou teploty všech komponent v zátěži - o jaký procesor se jedná a čím je chlazen (BOX chladič, nebo nějaký kupovaný?).
Potom bych PC odpojil, sundal bočnici a vyčistil všechen prach.
Následovně bych zkontroloval, zda chladič na procesoru pevně sedí, popřípadě ho rovnou sundal a procesor přepastoval (víš jak?)..
Pak bych to zase zapojil a opět zkontroloval teploty v zátěži.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru