Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Test počítačové gramotnosti

jak sou na tom ti nasi negramoti (treba pisou fakturu ve wordu, nazev polozky.. hromada mezer.. pocet kusu.. hromada mezer.. cena ..)
takhle to maj treba 10x pod sebou a pak to dorovnavaji opet mezerama .. HRUZA

Mně už asi nepřekvapí vůbec nic. Včera mi jeden člověk po X urgencích předával inventury majetku, což jen nutné k uzávěrce. Když jsem k němu přišla pro ten soupis, dopisoval do seznamu vedeného v Excelu na poslední chvíli ještě zapomenutou položku. Seznam měl jednoduchou podobu - název položky a cena. Potom ten pán vzal kalkulačku a celý ten sloupec čísel sčítal na kalkulačce. Udiveně jsem na to koukala a zeptala jsem se ho, proč mu ten součet nespočítá ten Excel. Prý: "Já to s ním neumím."

Tento člověk (chlap cca 37 let, připadá mi docela šikovnej a schopnej) používá excel na seznamy jen proto, že mu to hezky drží formátování :-D A když potřebuje napsat širší text, napíše ho přes 2-3 sloupečky, protože netuší, že si může přizpůsobit šířku sloupečku tomu textu uvnitř :-)

Chtěla jsem mu pomoct a zadat do excelu, ať si to program vysoučtuje sám - ale nešlo to. Ten pán totiž měl čísla zadaná tak, že tisíce měl oddělené čárkou a za ní následovaly další tři číslice; přičemž pc měl nastaven tak, že mezi čísly se čárky nepoužívají a jako desetinná čárka se použije tečka. Takže veškerá ta čísla zadaná v tabulce chápal ten excel jako text a samozřejmě je proto nemohl počítat. A ten člověk seděl vedle superrychlého počítače a pracně ťukal čísílka do příruční kalkulačky a klel, když se překlepl ::) 3-[

A když viděl, že jsem rezignovala, tak vítězoslavně řekl: "No tak vidíte, že to s tím počítačem není tak jednoduchý!"
.... neměla jsem sílu mu něco vysvětlovat ... :-x

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny