Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nemůžu se dostat na lokální síť

Všechny počítače v lokální síti běží pod w2k, na každém je nastavena stejná brána a vlastní ip adresa. Stejně tak jsou všechny pc pod stejnou pracovní skupinou. Mám bezdrátový internet, mezi lokální sítí a internetem je ještě firewall.
Pokud se potřebuju dostat z jednoho pc na jiný v lokální síti, není problém, heslo tam nemám nastavené.
No a problém je následující.
Mám tu ještě jeden pc který běží ale pod win98. Nastavil jsem stejnou pracovní skupinu, stejnou výchozí bránu a příslušnou ip adresu. Internet mi normálně funguje, když dám na tom pc pod win98 okolní počítače tak vidím i další počítače ve skupině ale pokud se chci na jeden dostat, chce to po mě heslo a píše mi to asi toto : Prostředek : \\xxx\IPC$, a výzva a bych zadal heslo i když tam žádné tomu pc přiřazené není.
Když dám LOOK@LAN tak pc pod win98 v síti vidím. Když dám ale okolní počítače tak pc nevídím. Zkoušel jsem ještě přes průzkumník dát vyhledat pc pod názvem ale nic mi to nenašlo.
Neví někdo kde bude problém. Díky.

Předmět Autor Datum
http://pc.poradna.net/article/view/95-overovani-uzi vatele-v-sitich-windows Treba citat aj clanky je…
fleg 02.03.2007 08:51
fleg
No jo stačí pro přihlášení do windows vytvořit uživatele administrator, já věděl že to bude nějaká p…
William 02.03.2007 08:58
William
ve firmách to tak bývá, že administrátor na všech pc má stejné heslo (ale účet slouží jen pro správc… poslední
lední brtník 02.03.2007 11:52
lední brtník

ve firmách to tak bývá, že administrátor na všech pc má stejné heslo (ale účet slouží jen pro správce a pro běžnou práci/přisíťování se nepoužívá).
- při mapování jednotlivých disků se tak použije buď konkrétní účet každého uživatele, který musí být s nějakými právy vytvořený buď na každé stanici, nebo se u větších sítí ověřuje proti doméně
- nebo se vytvoří jeden univerzální sdílecí účet, opět lokálně na každém pc - tímto účtem by měl být přihlášen zároveň uživatel win98, protože u nich není jak dodatečně zadat heslo pro síťové sdílení
- pro uživatele podřadných verzí windows existuje ještě možnost využívat zjednodušené sdílení, je to metoda určená pouze pro klikače přes okolní počítače, není to pro normální windows a připojení přes cmd dávku. navíc mám pocit že to není bezpečné proti nežádoucímu připojení z internetu (bez firewallu) - tuto volbu vždy vypínám jako nesmysl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru