Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém se zapisováním na pevný disk

Dobrý den,

mám dotaz ohledně zapisování na pevný disk mého PC. Předem říkám, že nejsem v IT nijak kovaný, zkusím tedy popsat problém tak, jak to nejlépe půjde a budu moc rád, když mi někdo poradí :-)

Jedná se o toto:

Mám nový PC (cca 5 měsíců, poskládanou sestavu z Alzy - https://www.alza.cz/alza-gamebox-265-d2145016.htm# popis ) a v poslední době se mi začal často opakovat stejný problém.

Pevný disk mám rozdělen na dva disky - systémový a ten, kde mám zbytek věcí a kam instaluji programy.

První problém je, že velmi často, když buď např kopíruji z pevného disku na flash disk/mezi disky, nebo když instaluji nějaký program, tak mi PC jakoby "zamrzne" - jak jsou takové ty budíky ve Windows 7, co ukazují zátěž PC, tak ty jsou stále funkční a ukazují malé vytížení (do 30% jak procesor, tak RAM), ale PC fakticky nefunguje, na cokoli kliknu, tak naskočí rotující kolečko a nic se neděje, ctrl alt delete se sice třeba po velmi dlouhém čekání zobrazí, ale když dám program ukončit, tak se stejně nic nestane a když už se proklikám k "restartovat" po extrémně dlouhém čekání v nabídce Start, tak se PC nerestartuje ani za půl hodiny, maximální fáze, kam jsem schopen se dostat, je "odhlašování". Když tedy PC takto zamrzne, tak jej musím vypnout ručně.

Druhý problém, který následuje po tom prvním je ten, že i když PC po novém startu vypadá, že funguje bez problémů, tak soubor, u kterého předtím PC zamrzlo, tak se už nikdy na pevný disk nebo na flash disk nezapíše.

Abych to popsal trošku polopatisticky, tak např kopíruji 1GB soubor na flash disk - u cca 80% mi zamrzne PC, vypnu jej a zapnu, dám znovu kopírovat soubor na flash disk a PC vždy zamrzne u těch 80%. Soubor sám o sobě na pevném disku spustit jde bez problémů.

Druhý příklad - mám zakoupenou hru na originálním DVD (ale je to problém každého souboru, nejen her na DVD, ale i stažených souborů z internetu, nejen na pevném nosiči), dám instalovat, PC zamrzne, vypnu zapnu - dám instalovat znovu a instalace vždy spadne ve stejný okamžik s tím, že zdrojový soubor je poškozen (což není pravda), nebo prostě zamrzne rotujícím kolečkem. Takto mám doma již 3 nefunkční hry, které nelze nainstalovat, i když na laptopu nainstalovat jdou.

Třetí příklad - mám zararovaný soubor - chci jej rozrarovat - uprostřed extrakce PC zamrzne, vypnu zapnu - extrakce se vždy zasekne na stejném místě a pc můžu opět leda vypnout. Ty stejné soubory na laptopu normálně rozrarovat jdou.

Jinak co se týče souborů již nainstalovaných, tak pc funguje normálně, dobře, pouze občas když jej nechám zapnutý a nic na něm nedělám, tak např po dvou hodinách je pc jakoby opět zamrznuté. Není to ale pravidelné, občas funguje naprosto bez problémů, tj nevidím tam žádné pravidlo.

Zkoušel jsem dávat opravu disku ve windows - vždy se zasekne na stejném místě přes které se nedokáže dostat (nebo možná ano, ale nechal jsem windows opravovat soubor 620 nebo sektor nebo jak se to jmenovalo 1,5h a nic se nedělo, tak mi došla trpělivost....).

Nevím, jaký program mám použít, aby opravdu našel a opravil tu chybu, jelikož se obávám, že prostě každý program se zasekne. HD TUNE když jsem dával quick scan, tak neukázal chybu, když jsem dal normální, tak u jednoho políčka zpomalil na 1,5mb/s, dlouho se nic nedělo a nakonec se stal opět neaktivní - tj kliknu na něj - program neodpovídá a kolečko.

Zkoušet přeinstalovávat Windows se mi nechce, musel bych zálohovat a bylo by to hodně práce.

Pokud by byla nějaká jiná cesta nebo rada, byl bych za nic moc vděčný! :-)

Nejvíce mě štve ta bezmoc, že když se tohle jednou stane, tak podruhé prostě už soubor nikdy nenakopíruji či program nenainstaluji, tj úplná bezmoc.

Předem moc děkuji za jakýkoliv tip :-)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny