Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno [windows 10] Řešení problému se zabezpečením

Dobrý den,
potřeboval bych pomoct v ohledu zabezpečení. Dnes ráno, když jsem zapnul PC, se systém choval hodně divně. Normálně mě to hned vybídne k přihlášení ke svému účtu, dnes mě to vybídlo přihlášení na administrátora. Když jsem se přihlásil, systém mi nahlásil, že složky z mého OneDrive neexistují (stejně jsem tam nic neměl). Když jsem kliknul na tlačítko start, žádné menu se neobjevilo, ať jsem klikal jak jsem klikal, prostě to nešlo. Pak jsem se šel podívat na internet a zjistil jsem, že z úplně všech portálů, kde normálně chodím, jsem odhlášený (FB apod.). Tohle už mě celkem trklo, co se děje, tak jsem si řekl, že zkontroluju PC antivirem. Nejdříve jsem ho zkusil aktualizovat, ale při kontrole mi systém ukázal okno s chybovým hlášením, že je disk nějak poškozen a že nemůže pokračovat. To už mi přišlo hodně podezřelé, tak jsem si řekl, že si radši obnovím systém z bodu obnovení. Nabídlo mi to datum z minulého týdne, tak jsem dal OK. V tom momentě, mi OS opět ukázalo okno s chybovou hláškou o disku a zároveň nabídlo opravu disku. Opravu jsem zkusil, tam se naštěstí nic nepokazilo. Znova jsem se přihlásil, problém se s tlačítkem start přetrvával dále. Naštěstí mi už fungovala funkce obnovení systému, tak jsem ho obnovil. Tlačítko start stále nefungovalo. Windows deffender už naštěstí šel aktualizovat, tak jsem ho aktualizoval a spustil kontrolu (nic nenašel). Raději jsem si změnil všechna hesla, se kterýma jsem se pokoušel v IE přihlásit (změnil jsem i heslo na microsoft účet). Stáhl jsem si ccleaner, nechal opravit registry a vyčistil systém od zbytečností a restartoval PC. Stále se ale PC chová divně, pořád mi nejde to tlačítko start a zdá se mi, že se OS trošičku zpomalil. Normálně uběhnutá doba od spuštění PC k přihlášení na plochu trvala mniutu a nějaké drobné, teď je to trochu delší (pořád je to jen pocit) a aplikace po spuštění se spouští déle (btw. OneDrive jsem si obnovil, protože mi to pořád házelo hlášku od chybných složkách). Přitom toho není hodně, mám tam vlastně jen aplikaci Connector na server (na kterém jsem před tím taky nebyl přihlášený). Potřeboval bych poradit jak opravit to start menu a jak si ještě zkontrolovat PC. To, co se dneska stalo mě hodně hrklo a nenechává mě to klidným, hlavně co se týče zabezpečení hesel (používám keepass) a to nejhlavnější je můj certifikát pro internetové bankovnictví. Vážně si totiž nejsem jistý, co s tím počítačem bylo (a možná ještě je) a celkem mě to děsí. Budu rád za jakékoliv rady (přeinstalace až v úplně tom posledním řešení, na to slovo jsem háklivý). Na svém PC nedělám nic jiného, než že hraju hry na steamu, chodím na internet, sem tam stáhnu nějaký film nebo hru z utorrentu. Bezpečnost je pro mě na prvním místě, proto jsem ze svého pracovního účtu udělal účet normální a k tomu udělal jiný účet administrátora, na který téměř vůbec nechodím (nějaký ale v PC být musí).

Předmět Autor Datum
Bezpečnost je pro Tebe na prvním místě a přitom používáš pro práci v internetovém bankovnictví nějak…
MachR55 03.04.2015 13:20
MachR55
Ještě jsem zapomně dodat - přeinstalace na nějakou ne-beta-verzi OS (Windows 7, 8 či třeba nějaký Li…
MachR55 03.04.2015 13:22
MachR55
blbě jsem to napsal, já registry nečistím, ccleaner mi je opravil.
Jakubtriceps 03.04.2015 13:25
Jakubtriceps
To je jedno a to samý. Do registrů nemáš co hrabat, jedině v případě problémů a 150% jistoty, že pří…
MachR55 03.04.2015 13:57
MachR55
Tak to je k zasmání, ccleaner neumí nic opravit,jen něco zkur*it.
kozakl 03.04.2015 17:52
kozakl
Tím, že jsi se přihlásil na administrátorksý účet, tak jsi v profilu administrátora. je jasné, že ja…
Jan Fiala 03.04.2015 15:01
Jan Fiala
Já se nepřihlásil na administrátorský účet. Normálně mi po naběhnutí OS naběhne rovnou možnost pro p…
Jakubtriceps 03.04.2015 15:38
Jakubtriceps
Jinak proběhla aktualizace na build 10049. Některá nastavení je třeba obnovit.
kozakl 03.04.2015 17:54
kozakl
Hmm,ta aktualizace by mi asi pomohla, ale poblém je tu v tom, že mi to pořád při pokusu a aktualizac…
Jakubtriceps 03.04.2015 18:28
Jakubtriceps
Existuje nějaká možnost stáhnotu a nainstalovat aktualizaci ručně?
Jakubtriceps 03.04.2015 18:29
Jakubtriceps
Jedině čistá instalace,ale asi verze minulá,tato asi ne(10049) . Zkus stránky Windows Insider. Tam j…
kozakl 03.04.2015 19:02
kozakl
Bezpečnost je pro tebe vším a máš Technical Preview a Windows Defenender? Je to obyčejná chyba, v be…
hi 03.04.2015 20:14
hi
Tak nakonec jsem si musel pomoct sám. Přihlásil jsem se na administrátora a tam zkusil aktualizovat… poslední
Jakubtriceps 03.04.2015 20:31
Jakubtriceps

Bezpečnost je pro Tebe na prvním místě a přitom používáš pro práci v internetovém bankovnictví nějakou nedokončenou beta verzi OS? Tak to seš asi milovník adrenalinových sportů, že? :-D
A ještě navíc čistíš registry? Co víc k tomu dodat - přeinstalace to jistí...

Tím, že jsi se přihlásil na administrátorksý účet, tak jsi v profilu administrátora.
je jasné, že jako jiný uživatel budeš odhlášený ze všeho, kde je přihlášený původní uživatel.

Podívej se do složky \USERS, měl bys tam vidět profil administratora i ten svůj původní.

Odhlas se a zkus se přihlásit na svůj původní účet (pokud mluvíš o OneDrive, takšlo zřejmě o Live účet)

Já se nepřihlásil na administrátorský účet. Normálně mi po naběhnutí OS naběhne rovnou možnost pro přihlášení přímo na můj účet. Dneska ráno mi to naběhlo na administrátorský účet, což je divné, protože na něj vůbec nechodím, tak jsem se akorát přepnul.

Hlavní problém, co teď řeším je to, že mi nejde rozkliknout start menu ani přes klávesové zkratky. Do nastavení PC se dostanu přes kliknutí pravým tlačítkem na ikonku startu. Napadlo mě zkontrolovat aktualizace, jenomže mi to už několik hodin hází chybu 0x80070520

Zkoušel jsem restartovat službu explorer.exe a bez změny pořád to tlačítko nefunguje.

Tak nakonec jsem si musel pomoct sám. Přihlásil jsem se na administrátora a tam zkusil aktualizovat systém na něm. Stáhlo mi to build 10041 a opravilo problémy se startem. Děkuji všem za pokusy o pomoc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru