Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem flash disk - pomalý přenos dat

Ahoj, mám následující problém: jedná se o flash disk PQI Cool Drive U339 2GB, který je usb 2.0 a výrobcem uváděné rychlost jsou 15 MBps čtení a 12 MBps zápis. Při nainstalování ve WinXP je ale rozpoznán jako Generic USB Flash Disc a reálné rychlosti jsou 9 MBps čtení a 2 MBps zápis. Samozřejmě je možné, že výrobce lže, ale jiné usb 2.0 flash disky jsou rozpoznány jako USB2.0 USB Flash Disk a také jsou o poznání rychlejší. Je nějaký způsob, jak xpéčkám domluvit, aby viděly disk jinak? Díky za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Jakým způsobem na FlashDisk kopíruješ? Přímo ve Windows Explorer? Pokud používáš TotalCommander, zap…
Jan Fiala 03.03.2007 10:48
Jan Fiala
Onu zmiňované nastavení jsem zkoušel zapnout a vypnout bez viditelné změny jak u rychlé, tak u pomal…
azag 03.03.2007 12:06
azag
Ak to bezi 9MB/s tak to bezi na USB2.0, USB1.1 prenesie max 1.5MB/s Takze vyrobca oj*buje (s PQI su…
MM.. 03.03.2007 14:25
MM..
mám notebook, takže všechny usb jsou na tom podle mě stejně. ale stejně jsem zkusil všechny, prodluž…
azag 03.03.2007 14:43
azag
Win to rozpoznali spravne tak, ako to vyrobca definoval v tom USB zariadeni. Jedine co mozes pozriet…
MM.. 03.03.2007 14:51
MM..
Ve firmware toho disku je zapsáno, aby se ohlásil jako Generic USB... , wokna si podle toho hodí do…
mia 03.03.2007 14:56
mia
Inac odkial si nabral tie rychlosti? na strankach vyrobcu http://www.pqi.com.tw/product2.asp?TT=2&ca…
MM.. 03.03.2007 15:10
MM..
.. a ked si stiahnes z tej linky "USB FLASH DRIVE Product Overview" (Catalogue), tak tam mas U339: R…
MM.. 03.03.2007 15:47
MM..
tak asi máte pravdu. ty rychlosti jsem našel na některejch e-shopech. na jednom jsem našel 7/8 write… poslední
azag 03.03.2007 18:04
azag

Ak to bezi 9MB/s tak to bezi na USB2.0, USB1.1 prenesie max 1.5MB/s
Takze vyrobca oj*buje (s PQI su vkuse nejake problemy)

P.S. skontroluj v spravcovi zariadeni - disk nastavenie write caching pre ten disk. Skus kopirovat v prieskumnikovi, a ak si to zapichol do predneho USB portu tak skus zadne USB porty (co su priamo na motherboarde) a bez akychkolvek USB predlzovacich kablov.

mám notebook, takže všechny usb jsou na tom podle mě stejně. ale stejně jsem zkusil všechny, prodlužovací kabel nepoužívám, a jede to př izápisu stabilně 2.1 MBps. write cache nepomáhá (možná přidá tak desetinu mega). ale pořád si myslím, že problém je v tom, že to nepoznaj xp. mám ještě nějakej půlgigovej seitec a ten je ve správci zařízení jako "USB 2.0 USB Flash Disc", a tohle pqi je tam jako "Generic USB Flash Disc". takže podle mě k tomu xp prostě nainstalovaly špatnej ovladač (už jsem to zkoušel odinstalovat a znovu nainstalovat, nic...) a zajímá mě, jestli nejde xp nějak přinutit, aby to rozpoznaly správně.

Win to rozpoznali spravne tak, ako to vyrobca definoval v tom USB zariadeni. Jedine co mozes pozriet na stranky PQI ci tam nie je nejaky specialny ovladac k tomu aj pre WinXP. Vo win mat nainstalovane servicepacky, prip. skusit nainstalovat najnovsi ovladac chipsetu (stranky vyrobcu notebooku alebo chipsetu).

Rychlost citania/zapisu testuj jednym velkym suborom alebo specialnym programom (napr. sandra apod) ptz pri viac malych suboroch to bude zakonite pomalsie.

PQI by som nabuduce nekupoval, uz som musel raz riesit problem ked vsetko fungovalo len PQI nie, ptz controller v PQI je na pi**

Ve firmware toho disku je zapsáno, aby se ohlásil jako Generic USB... , wokna si podle toho hodí do správce zařízení odpovídající popis. Ovládač je (aspoň myslím) furt stejnej, teda usbstor.sys. Pokud by se ti podařilo přepsat ve fw disku popis na "My Ultrafast Lightspeed USB disc", objeví se ti ve správci zařízení s tímhle jménem, ale bude mít zavedenej furt ten samej ovládač.

EDIT: Doprd... MM mě předběhnul :-)

.. a ked si stiahnes z tej linky "USB FLASH DRIVE Product Overview" (Catalogue), tak tam mas U339: Read up to 9MB/s co suhlasi s tym co si nameral. Takze nechapem co riesis. Udaje o rychlostiach "15 MBps čtení a 12 MBps zápis" su nezmysly. Ta flash je proste pomala.

tak asi máte pravdu. ty rychlosti jsem našel na některejch e-shopech. na jednom jsem našel 7/8 write/read, ale asi na to kašlu. prostě pqi kupovat nebudu. (tenhle jsem naštěstí vyhrál, tak to tolik nebolí.) dík za odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru