Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Inkoustová tiskárna s venkovními nádržkami

Ahoj, už dlouho si chci pořídit tiskárnu, která bude tisknout levně a v alespoň přijatelné kvalitě. Hledám multifunkci s velmi nízkími náklady na tisk - extérni boxy na inkoust (a levný inkoust i extérní box). Pročítám diskuze a inkoustové tiskárny už nejsou to, co před X lety, kdy zasychaly tiskové hlavy, ale i přesto bych potřeboval poradit nějakou kvalitní mašinu. Jak říkám, jedná se mi hlavně o levný spotřební materiál (barvy atd.) Máte s něčím dobré zkušenosti?

Předmět Autor Datum
já teda za sebe můžu určitě doporučit tuto produkt. Nemá sice externí boxy, ale má poměrně velké nád…
vrga 08.04.2015 02:04
vrga
Koupil jsem domů na tiskání do školy pro děti (NUTNĚ chtěly barvu) Epson L550. Zatím spokojenost, je… poslední
touchwood 08.04.2015 08:15
touchwood

já teda za sebe můžu určitě doporučit tuto produkt. Nemá sice externí boxy, ale má poměrně velké nádrže a za extrémně nízkou cenu - okolo 200 Kč na cartridge. Černá kazeta je navíc ještě větší než barevné a stojí stejně. Na černobílou podle výrobce vytiskneš až 2400 A4, barevně pak 1300. Tiskárna má wifi, ale i kabel (není součástí balení), má zabudovaný skener a umí kopírovat a to i do cloudu. Přes displej se všechno pohodlně nastaví hned na začátku při prvním spuštění. Program v PC pak podporuje dost nastavení. Hlavy nezasychají, protože tiskárna má nastaveno, že po několika dnech nepoužívání se automaticky hlavice vyčistí. Není to třeba jako u Canonu, kdy se hlavice čistí po každém tisku (a tím se spotřebovává inkoust) a není to ani jako u ostatních tiskáren, kdy se musí čistit manuálně a tudíž na to myslet. Brother se prostě po pár dnech nepoužívání začistí sám.
Jedinou drobnou výtku bych měl ke skeneru. Při barevném skenování na nižší DPI vznikají přes barevné plochy takové duhové skvrny, když se ale skenuje na např. 300 dpi, tak je sken čistý.
Čili za mě mohu doporučit Brother DCP-J105

Koupil jsem domů na tiskání do školy pro děti (NUTNĚ chtěly barvu) Epson L550. Zatím spokojenost, je síťová (to byla podmínka, máme doma mnoho počítačů), kvalita na "vysoké" nastavení uspokojující, leč tisk pomalejší (cca 3 stránky za minutu). Rychlá "Standard" kvalita je OK na ilustrační obrázky a běžné texty, menší písma se mírně slévají a nedrží kontury, ale to je nepodstatný detail.

inkoust se prodává v lahvičkách, stojí 169Kč za jednu barvu a potiskne se s ním 4500 stran při 5% pokrytí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru