Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vybíráme tablet, napadá mě Ubuntu jako OS

Ahoj,

Babi se chystá do nemocnice a zdravotní stav jí nejspíš nebude umožňovat vzít si s sebou laptop, na kterém stejně neumí. Řešíme tedy, že jí pořídíme tablet. Cenový limit do 3000. Pochybuju, že až se vrátí ze špitálu, bude se ten tablet používat častěji, než párkrát za měsíc - i přesto bych ráda vybrala něco, co nezamrzne při načítání Skype a nebude se muset restartovat třikrát denně, jako všechny telefony, který jsem zatím s Androidem měla. Navíc kdoví, jak dlouho bude nepohyblivá.

Bohužel mi přijde, že všechny recenze na tablety opakují akorát slova jako "dostačující" a "cenově přijatelný" a výsledný pocit z toho, jestli stojí za investici nebo ne je nula nula nic.

Na operačním systému nezáleží, beztak stejně všecko běží na Androidu, ale napadlo mě hodit na tablet potom Ubuntu. Popravdě jsem něco takového nikdy nedělala a mám upřímnou obavu, že se mi to nepodaří, takže bych uvítala nějaký rady ohledně toho a jestli na tom běží aspoň základní aplikace (Skype, Solitaire, mail - víc nepotřebuje). Na mém starém notebooku s Ubuntu se totiž naučila docela rychle, ale Android je docela jednoduchá věc, takže si myslím, že by si taky docela zvykla. Co myslíte, má smysl Ubuntu riskovat?

Sedmičkovej display bude podle mě docela dostačující, u většího se obávám nižšího výkonu na úkor ceny.

Omlouvám se, že se neumím vyjádřit stručně, snad mluvím k věci.

Mockrát díky za odpovědi <3

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny