Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nefunkční PC

Dobrý den
kolegovi z práce přestal fungovat počítač tim způsobem že nejde vůbec zapnout nesepne zdroj a svítí jen LED kontrolky na čtečce karet. Tak jsem na zkoušku vyndal funkční zdroj ze svého počítače zapojil a přesto se nic nedělo poradíte prosím co s tím?
Předem děkuji za Vaše odpovědi. Petr

Předmět Autor Datum
Prvně zkusit reset cmos, pak zapojit a zapnout v základním složení, tedy jen zdroj, základovka, 1x R…
ferokulda 13.04.2015 15:58
ferokulda
Tak podle popisu problému můžeme jen hádat... Přestal fungovat po nějakém zásahu do něj? Fungoval a…
Lukas1982 13.04.2015 16:01
Lukas1982
Provedl jsem podle Vašich rad ale bohužel máte právdu bude to deskou kondenzátory nafouklé nebyly a… poslední
PetrK86 14.04.2015 14:39
PetrK86

Tak podle popisu problému můžeme jen hádat... Přestal fungovat po nějakém zásahu do něj? Fungoval a sám se vypnul nebo po vypnutí nešel spustit? Neuvedl jsi ani sestavu toho PC. Pokud s tím nic nedělal, může být problém s deskou když to nejde ani s jiným zdrojem. Takže moje rada je: Pokud je na desce nebo v procesoru integrovaná grafika, všechno odpojit a nechat jen procesor a jeden modul ram ve slotu nejblíž procesoru, popřípadě moduly prostřídat. Pokud není, tak nechat i dedikovanou grafiku. Taky se podívej na kondenzátory na desce, jestli nejsou nafouknuté. Bývá to dost častý problém.

Provedl jsem podle Vašich rad ale bohužel máte právdu bude to deskou kondenzátory nafouklé nebyly a předtím v tom nikdo nevrtal protože nebyl důvod každopádně napájení desky je jen 5V ostatní jaksi nechce brát. Doporučil jsem mu ať si počítač kupuje v jinem bazaru nebo od jiných kamarádů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru