Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem [tip] Windows 10 technical preview - stop na 30% - řešení

Pokud by to delal jeden clovek nebo vedl jeden člověk, který tomu rozumí a odpovídal za to (to znamená pouštěl ven otestované), vypadalo by to jinak. Ale tohle je (bohužel) práce spousty týmů + externích zdrojů a podle toho to vypadá.
Když sleduju, kam směřuje software obecně, tak můžu s klidem říct, že bude mnohem hůř. Dřív se u práce přemýšlelo, nědělalo se to tak, jak se to líbí vývojáři nebo marketingu, ale tak, aby to vyhovovalo k tomu, co uživatel potřebuje.

A největší katastrofa je jedno řešení společné pro dotyková a nedotyková zařízení. Dementi, kteří to aplikují, ne, že by upravili existující dialogy tak, aby šly ovládat dotykově, ale dělají další vrstvu (dialogy) pro dotykové ovládání, ve kterých není spousta věcí dostupných. Pochopil bych to, kdyby tam byla možnost zavolat ten původní dialog, který v systému stále existuje. Bohužel tahle možnost tam není.

Příklad Outlook 2013. V klasickém dialogu pro úpravu kontaktu si opravím údaje - třeba přidám fotku. V seznamu kontaktů ale fotku nevidím. Ukáže se tam až po nějakém čase. Znamená to, že provedené změny se i na lokálním stroji neukládají do kontaktů, ale někam, odkud se to pak do skutečných kontaktů synchronizuje. A to jen proto, že existují 2 rozhraní nad sebou - klasické a dotykové.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny