Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak donutit Windows najet bez černé obrazovky s bílými písmeny?

Kolegové ti to tady už psali. Prostě ten počítač se musí "rozjet" a to nelze přeskočit. Lze třeba vypnout test paměti (pokud ho máš zapnutý), tím se chvilička ušetří. Lze nastavit správné pořadí, kde má počítač nejprve hledat systém - tj. jako první systémový disk a ne třeba CD nebo FDD.

Ale obecně ten start (černá obrazovka, bílá písmena) má nějakou minimální délku a tu nezkrátíš. Můžeš si to sice překrýt nějakým logem výrobce, ale pod tím logem všechny ty procesy stejně probíhají, jen jsou ukryty před okem uživatele.

Pak lze ještě urychlit start samotných windows tím, že se nebudou zavádět zbytečné rezidentní služby, které nepotřebuješ. Myslím jak služby Windows, Office apod. tak i služby jiných programů jako např. Nokia PC Suite, Wireless Assistent (pokud jej nevyužíváš), QuickTime, DVDcheck, atd. atd. Řada výrobců různých softíků a utilit si do spouštění systému přidá bez dovolení svůj prográmek, ale pokud ho skutečně nevyužíváš trvale, tak akorát zbytečně zabírá paměť a prodlužuje dobu, po níž Windows při startu "cosi" načítají a zpracovávají - a nejsou použitelné pro pořádnou práci. Ale to je téma na další rozsáhlý thread.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny