Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Super AMOLED - podivné zvýrazňování ostrých přechodů

Hezké odpoledne,
dnes začal Super AMOLED na mém Samsungu Galaxy S4 vykazovat zvláštní vadu. Nebrání v používání, ale jelikož je na takový problém oko citlivé, nedá se přehlédnout. Večer byl určitě v pořádku, celou noc se nabíjel, ráno mě hned praštil do očí.
Má tendenci zvýrazňovat ostré přechody mezi světlou a tmavou barvou zobrazením linky o tloušťce 1 pixel barvy, která tam nemá být (zpravidla ještě značně světlejší odstín té světlejší ze dvou barev, ale občas tam ani nepatří). Vada je nezávislá na jasu. Když čtu SMS, vypadá to, jako kdyby mělo černé písmo na barevném pozadí tenké světlé rámování, to samé na tapetě, u ikonek, prostě všude, kde je ostrý přechod. Používám neoficiální ROM, ale stejný problém je i v recovery a při bootování, jde tedy o hardwarovou, ne softwarovou chybu.
Telefonu jsou dva roky a dva týdny, měnit kvůli takové kravině jinak bezproblémový panel je blbost. Čím to je? Používám velmi nízký jas, za den svítí mezi 20 a 40 minutami, nekoukám na něm na filmy, nehraju hry.
Snažil jsem se o fotografii, bohužel takové ostré zvýraznění člověk nepřehlédne i při zanedbatelných rozměrech, ale na fotkách z dalšího mobilu ani ze zrcadlovky vůbec nevynikne.
Čistě ze zvědavosti, co může způsobit takový problém?

Předmět Autor Datum
Pokud tak čtu na netu negatívní recenze, a kamošova 4 2x v opravně, tak to bude asi tím, že se to me…
jezekhifi 02.05.2015 17:03
jezekhifi
Presne tak .... uz neplati "znacka = kvalita" Samsung je v propadu jak cenou tak kvalitou ...nikdo u…
dennyB 02.05.2015 17:07
dennyB
Nevím kolik ti je let, ale já pomatuji, (v minulosti) že Samsung at vyrobil cokoli tak to byl pruměr… poslední
jezekhifi 02.05.2015 17:10
jezekhifi

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru