Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je ještě šance na záchranu dat?

Zdravím,nevím si rady, hledím do internetu už třetí den a nic jsem nedokázal. Mám dotaz, na notebooku HP jsem si nechal obnovit systém, před tím jsem byl dotázán, jestli chci zálohovat data,jisteže ano,napsalo mi to něco o tom,že budou uložena na část disku tuším s názvem G. Hodinu se ukládalo,potom se to obnovovalo a potom už to nenaskočilo vůbec. Pořád dokola se to načítalo a pokaždé vyskočila chybová hláška. Nejde mi vůbec o disk, ale jen o totografie, které jsem tam měl uložené. Fotím přírodu, zejména ptáky a spousta pro mě raritních snímků je někde a já nevím kde. Zkusil jsem HDD vymontovat a připojit k druhému notebooku jako flash disk. Ale fotky jsem tam nikde nenašel. Zkusil jsem nainstalovat Win 7 z disku, což se povedlo, ale nejsem schopný zjistit,jestli někde na disku nějaké foky zůstaly. Vím, jsem blb a idiot, měl jsem zálohovat,jenže exterák je plný a já měl na pevném disku fotky ještě za poslední tři roky. Pokud by měl někdo nějakou radu, jak mi polopaticky poradit, bylo by to skvělé. Počítačům moc nerozumím, ale pro ty fotky udělám kde co, jen mě to nesmí zrujnovat :-) Omlouvám se za možná nesrozumitelný dotaz,ale už na to sotva vidím, jak se to snažím od pondělka řešit.
Díky za trpělivost Franta
ps-jen pro ty, co to zajímá, posílám odkaz na svou galerii na photoserveru,prakticky všechny rawy k těmto fotkám jsou ve hře :-(
http://www.photoserver.eu/galerie_autor.php?autor_ id=1008276

Předmět Autor Datum
Specializovaná firma si s tím možná poradí, ale za pětimístnou částku. Hlavní rada, než se to k obno…
Dale Cooper 06.05.2015 21:04
Dale Cooper
Ked mas ten disk v tom inom PC, tak zapni spravu diskov (pravy klik na tentopocitac - spravovat) ze…
MM.. 06.05.2015 21:08
MM..
Zkusil bych ho pripojit k jinemu PC a pouzit Tesdisk/Photorec, z nekolikrat rozdeleneho a zformatova…
AD. 08.05.2015 21:56
AD.
Díky všem za rady. Napíšu sem jak to dopadlo, kdyby se to někdy někomu hodilo. Hdd jsem připojil pře… poslední
Frca 09.05.2015 18:03
Frca

Specializovaná firma si s tím možná poradí, ale za pětimístnou částku. Hlavní rada, než se to k obnově předá je, nedělat s tím diskem NIC, nic na něj neinstalovat, odpojit ho a nepoužívat.
Obávám se, že instalace systému (vyrozuměl jsem, že na ten disk) napáchala víc škody než užitku.
Držím palce, taky fotím; RAWy ale mám na třech discích; na jednom v PC a na dvou externích, které zapínám jen při zálohování.
Lidé se dělí na dvě skupiny, na ty, kteří zálohují a na ty, kteří ještě o data nepřišli.

Ked mas ten disk v tom inom PC, tak zapni spravu diskov (pravy klik na tentopocitac - spravovat) ze jake su tam oddiely. ked to pisalo ze to zalohuje na nejake G, tak snad tam mas nejaky dalsi oddiel, a ten napriklad nema pridelene pismeno v tvojich druhych Win apod., tak si pridelis cez pravy klik pismeno tomu oddielu apod.

P.S. a hlavne je zaujimave ze co vsetko je na disku aj co sa tyka suborov, mohlo to ulozit kdesi napriklad image disku, najdes podla toho ze nejaka zlozka bude zaberat hodne miesta apod. Najprv proste si vsimas jake su tam oddiely, kolko je na danych oddielov dat a volneho miesta, rozmyslas kolko si kde mal jakych dat, a kde by tie data mohli byt (najprv velkostou), az najdes nieco velke tak tam kukas ze v jakej to je forme.

Díky všem za rady. Napíšu sem jak to dopadlo, kdyby se to někdy někomu hodilo. Hdd jsem připojil přes usb do druhého netebooku a projel programem Recuva. Našel pár blbostí, ale nic co bych potřeboval. Tak jsem to nastavil na hloubkovou kontrolu a dal vyhledat pouze obrázky. Recuva poctivě pracovala přes sedm hodin, našla přes sto tisíc obrázků, ale žádný raw. A pak mi to došlo, raw přece není klasický obrázek, ale soubor surových dat. Tož celý osmihodinový proces znovu, tentokrát jsem dal vyhledat všechno. Recuva našla snad 200 tisíc souborů. Dal jsem vyhledávat soubory CR2. A co se nestalo. Získal jsem zpět všechny rawy,a k tomu ještě asi 20 giga rawů,které jsem v průběhu používání notebooku smazal cíleně. Sice je to všechno přejmenované,přeházené, ale je to doma :-)
Podotýkám, že hdd jsem přeinstaloval, následně zformátoval, protože windows neběžel a znovu nainstaloval systém. Přesto si tento program poradil. Takže za mě palec nahoru a velká úleva!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru