Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Počítač na upravovanie fotografií, trochu videoediting

Zdravím,
aktuálne fungujem na notebooku, no chcel by som mať normálny desktop s dvomi monitormi, nejakým priemerným výkonom. Mám Lenovo Y500 s i5kou, a 2x GT650. Chcel by som vás poprosiť o poskladanie počítača, keďže radšej to zverím do rúk odborníkom.

Hry moc nehrám, stačí mi, ak rozbehnem CS:GO na 60fps a budem šťastný. Grafická karta teda nemusí byť výkonná. Čo by som si skôr prial, je malé SSDčko len na OS. Štve ma, že po zapnutí je môj notebook príšerne pomalý a musím čakať +- 2 minúty než sa dostane do normálneho stavu. Čo sa týka HDD stačil by mi 1TB, viac ani nezaplním. Procesor - bol by som rád za nejakú základnú i5ku, nepotrebujem najnovšie rady ani taktovanie, len aby to už bolo niečo lepšie na spájanie panorám, základný videoediting (i5ka nemusí byť, môže byť aj AMD s podobným výkonom). Bol by som rád za USB3 (čo najviac), no stačili by mi 2 porty. Čo sa týka monitorov, bolo by super mať 2. Nemusia byť nejaké kvalitné, po čase chcem dokúpiť nejaké kvalitné IPSko. Ak tak by som bol rád za tichý chod, teda nejaký kvalitnejší chladič.

Rozpočet prakticky nie je, bol by som však rád za čo najnižšiu cenu. Ak sa vám dá, poukladajte do tej sústavy rozumné komponenty, ale aj za rozumnú cenu.

Ďakujem vám veľmi pekne, veľmi mi pomôžete!

Předmět Autor Datum
AMD s podobným výkonem je vtip. Doporučil bych právě aspoň i5, protože přítomnost Turbo Boost dělá v…
Pan Töfl 11.05.2015 12:17
Pan Töfl
Uvedomujem si dôležitosť monitoru, no nie som profesionálny fotograf. Fotím pre svoje záľuby, rodinu… poslední
Termoxin 11.05.2015 12:33
Termoxin

AMD s podobným výkonem je vtip. Doporučil bych právě aspoň i5, protože přítomnost Turbo Boost dělá výkon...
Velkou pozornost by si měl věnovat displeji. Ten máš před očima nonstop narozdíl od CPU, kde si maximálně počkáš na rendering. Zaměř se na tyto parametry:
-doba odezvy: je li moc velká (mě subjektivně vadí i těch 15 ms), pak je pohyb videa rozmazaný.
-pokrytí gamutu. Tady si hodně připlatíš za monitory, které mají velký barevný rozsah a ještě přesné barvy (před nebo po kalibraci). Takový monitor minimálně 8000. Upravovat fotku na TN a IPS je brutální rozdíl: a) živé barvy,b) stálý obraz pod různými úhly, c) lepší černá. A nejde jen o "*IPS": PVA,PLS,*VA
- může vadit, pokud má monitor (dočasné ) vypalování obrazu, kdy po delší době (5minut a víc) si displej pamatuje světlé pixely a po následném zobrazení šedé barvy jsou tato místa světlejší.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru