Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nový mobilní telefon (android) - na co koukat, co nebrat atd. spěchá

Po pár letech mi dosloužila Nokia Lumia 800 - za hranicí opravitelnosti, vybírám si teď proto narychlo nový telefon střední třídy.
Opravdu nestojím o nějaký zázrak, telefon mi slouží pro sms, volání, prohlížení webu, poslech hudby, sociální sítě a fotografování. 3D hry mě nezajímají.

Požadavky:
OS android (nejlépe s možností budoucí aktualizace na Lollipop)
Cenový strop cca 6 000 Kč včetně DPH (7 000 úplný strop) - cena v prodejnách typu CZC, Alza atd., ne různé pochybné e-shopy.
min. 16 GB vnitřní paměti (nepočítaje možné paměť. karty)
Odladěný, spolehlivý, se slušným fotoaparátem (druhý přední podmínkou)
Co nejvyšší výdrž baterie
Značka jakákoliv, nebráním se ani exotikám typu Huawei/Xiaomi a jim podobným, pokud jsou to dobré a spolehlivé telefony.

Android prý potřebuje více jader procesoru, mám vybrat min. 2 nebo 4?
1 GB RAM dostačující?
5" a 1280x720 displej --> cca 300 ppi dostačující?
LTE ano/ne?
názor na značku Prestigio? (mně osobně se líbí, ale bratr si ťuká na čelo)

zatím největší favorité:
Lenovo P70
Sony Xperia M2
LG G3s
Samsung Galaxy SIII neo

Předmět Autor Datum
2 jádra vs. 4 jádra - podle procesoru, pokud tam bude Atom, tak ten je dvojjádrový s dostatečným výk…
Prasak 19.05.2015 03:06
Prasak
díky, na prestigio grace jsem se koukal v několika videorecenzích a opravdu se potvrdila tvá slova -…
adalkadaar 19.05.2015 11:56
adalkadaar
Myslím, že s LG (G3S) budeš spokojen. Samsung SIII Neo také není špatný, jen nemá LTE a má menší dis…
ferokulda 19.05.2015 12:30
ferokulda
Že nemá LTE tak to výkon nemá pražádný vliv. Má to ale velký vliv na tvou peněženku. Ušetříš. Mobiln…
pedrosoo 19.05.2015 13:19
pedrosoo
not. diodu má i "Sko"
adalkadaar 21.05.2015 01:20
adalkadaar
http://www.lenovoonline.cz/mobilni-telefony/lenovo -smartphone-p70-dual-sim-modry/7734
Mišák99 19.05.2015 12:38
Mišák99
Co jsi tu vyjmenoval, tak ty nechces stredni tridu, ty mas pozadavky na TOP model a to je samozrejme…
RedMaX 19.05.2015 13:18
RedMaX
díky za rady vím že svými požadavky jsem označil spíš vyšší střední třídu, a chi prostě za určité pe…
adalkadaar 20.05.2015 08:27
adalkadaar
nebo fotit tlacitkama hlasitosti a to se u LG a jejich tlacitek polozenych na zadech pristroje jedno…
KolikosN 20.05.2015 09:01
KolikosN
asi je to individualni, me to nevyhovuje, navic je tam dost velka sance, ze si vlezes prstem do zabe…
Redmarx N 21.05.2015 07:52
Redmarx N
Ba naopak. Nejsou blbí a tak to vyfocení nastavili na tlačítko dále od foťáku. A to je dostatečně da… poslední
KolikosN 21.05.2015 14:06
KolikosN
Lenovo P70 - obecne Lenovo nema v telefonech uplne nejlepsi povest, ale ja bych se toho nebal za pre…
merlouska 21.05.2015 04:30
merlouska
GPS - pomala fixace, vypadky signalu, predevsim, kdyz jsi nekde v lese nebo neni jasno, tak to pozna…
Redmarx N 21.05.2015 07:56
Redmarx N
dnes mi LG přišlo, celý večer jsem si s tím hrál, je to naprosto vynikající mobil, můžu jen doporuči…
adalkadaar 21.05.2015 01:16
adalkadaar
Ono oboji LG G3s i LG G3 maji skvely pomer vykon/cena, pro me skoda tech tlacitek na zadech, kvuli t…
Redmarx N 21.05.2015 07:59
Redmarx N

2 jádra vs. 4 jádra - podle procesoru, pokud tam bude Atom, tak ten je dvojjádrový s dostatečným výkonem (třeba Asus Zenphone), u ostatních výrobců (Samsung, MediaTek, Qualcom) bych volil 4 jádro, což u telefonu za 6 litrů budou mít snad všechny modely.
RAM bych raději bral alespoň 1,5GB a více, 1GB mi po zkušenosti přijde tak na hranici.
5" a 1280x720 displej - v pohodě
LTE - raději ano

Prestigio - no raději bych volil osvědčenýho výrobce telefonů, ne firmu, co lepí svoje loga na náhodný čínský výrobky.

díky, na prestigio grace jsem se koukal v několika videorecenzích a opravdu se potvrdila tvá slova - je to šmejd pod značkou prestigio, neodladěný, pomalý, ta plynulost byla hrůza.

Nakonec asi zvolím LG, sice jen 8 GB vnitřní, ale doma mám paměťovku a prý na ní jdou přesouvat i aplikace (ne jak u Sony). Oproti ostatním mi tento většina doporučila kvůli poměrně kvalitní výdrži baterie, navíc nechybí LTE a NFC..

Co jsi tu vyjmenoval, tak ty nechces stredni tridu, ty mas pozadavky na TOP model a to je samozrejme za jinou cenu nez mas stanovenou jako uplny strop. Takze jako uplne prvni si vyjasni co vlastne chces, protoze dle tvych pozadavku zadny smartphone nesezenes, nota bene kdyz odmitas pochybne eshopy (s sedivkama), ale pozadujes ceskou distribuci (Alza, CZC).

Prestigio - moc nedoporucuju, treba mamka ma od nich tablet a drzi uz druhym rokem (za mesic projde zaruka), dobra koupe, ale co znam lidi s telefonama, tak nikomu to jeste po celou dobu zaruky nevydrzelo, aby s tim nebyli aspon jednou v servisu. Mozna je to tim, ze s telefonem clovek zachazi preci jen hrubeji nez s tabletem.

Lenovo P70 - obecne Lenovo nema v telefonech uplne nejlepsi povest, ale ja bych se toho nebal za predpokladu, ze by v tom nebyl SoC od Mediateku, ktery preci jen vykonem o neco zaostava a hlavne ma nekvalitni GPS cip, pokud GPS nepouzivas, tak je to urcite kompromisni cenova volba.

Sony Xperia M2 - Sony nema dobrou povest kvuli hardwarovym zavadam, v tomto pripade se jeste pridava horsi kvalita fotek.

LG G3s - asi nejrozumnejsi volba z tveho vyberu, osobne ale LG v zadnem pripade neberu, protoze chci bud hardwarovou spoust fotoaparatu (dela snad jen Sony) nebo fotit tlacitkama hlasitosti a to se u LG a jejich tlacitek polozenych na zadech pristroje jednoduse neda.

SGS3 Neo - vyborny telefon, ale bez LTE a pokud to chces jako smartphone, to jest i mobilni internet, tak dneska uz telefon bez LTE neber (pozor nektere telefony sice maji LTE, ale nepodporuji ceske frekvence, takze pred koupi toto proverit!).

Pokud to ma slot na sd-kartu, tak staci 8GB vnitrni uloziste, zvlast kdyz nehrajes hry. Jinak bych pod 32GB nesel, ono i to je dost kompromis. Pamet 1GB je na hrane, treba LG G3s je pomerne vyladene, takze to staci, ale urcite je lepe mit 1,5GB nebo 2GB RAM, pokud to zase je smartphone (jsou taci, co tim vicemene jen telefonuji, ti samozrejme mohou mit pozadavky nizsi).
U 4,5" az 5" founu je urcite dobre mit HD rozliseni, okolo 300ppi je pro lidsky zrak idealni, pokud to nebudes zkoumat ze 3cm nad displejem, nerozeznas to od vyssiho rozliseni.

Edit: Jeste se divej na automatickou regulaci jasu podsviceni a od veci neni ani informacni LED dioda, ale jak rikam, budes mit problem se dostat do ceny.

díky za rady
vím že svými požadavky jsem označil spíš vyšší střední třídu, a chi prostě za určité peníze to nejlepší. taky vím, že kdybych si připlatil 1 nebo 2 tisíce, už mám uplně něco jiného. nakonec jsem se ale rozhodl pro to LG

16 GB vnitřní jsem chtěl, ptž. mi bratr vykládal, že od určité aktualizace androidu nelze přesouvat aplikace na SD karty u všech mobilů.. ale jak si tak pročítám, tak pro LG to neplatí, takže mi 8 + 16 SDHC co mám doma, bude stačit.

Lenovo P70 - obecne Lenovo nema v telefonech uplne nejlepsi povest, ale ja bych se toho nebal za predpokladu, ze by v tom nebyl SoC od Mediateku, ktery preci jen vykonem o neco zaostava a hlavne ma nekvalitni GPS cip, pokud GPS nepouzivas, tak je to urcite kompromisni cenova volba.

Co je na tom GPS cipu nekvalitniho?
Ja si zatim zadnych problemu s GPS nevsimla - na predchozich founech (HTC Touch Cruise a HTC Desire X) jsem GPS prakticky nepouzivala, protoze bylo uplne na [ehm], ale u P70 si zatim nemuzu stezovat. Je teda fakt, ze nemam porovnani (s vyjimkou tech predchozich telefonu), takze pro me je GPS na P70 docela pokrok k lepsimu :-)

GPS - pomala fixace, vypadky signalu, predevsim, kdyz jsi nekde v lese nebo neni jasno, tak to poznas. Mam srovnani s SoC od Qualcommu a od Huaweie a oboji je o tridu jinde presto, ze u novejsich SoC od Mediateku na tom zapracovali, driv to bylo uplne hrozne. Jinak co jsem slysel, tak intelovske SoC (x86 platforma) ma to GPS uplne nejlepsi, doslova bleskova fixace, kvalita signalu stejne dobra jako u Qualcommu.

dnes mi LG přišlo, celý večer jsem si s tím hrál, je to naprosto vynikající mobil, můžu jen doporučit. konstrukce, zvuk, fotoaparát, plynulost a odladěnost, aktualizace na android 5 proběhla během chvilky, baterka (na to, že ho zatím pěkně zavařuji) celkem drží.

takže kdo váhá s koupí nového telefonu za tyto prachy, podívejte se na LG G3s

Ono oboji LG G3s i LG G3 maji skvely pomer vykon/cena, pro me skoda tech tlacitek na zadech, kvuli tomu jsem zvolil Samsung. Jinak na to mam nazor takovy, ze lepsi modely Samsungu a LG o tridu utikaji ostatnim vyrobcum, proste pokud chce clovek delat co nejmene kompromisu, voli Samsung nebo LG (muj nazor).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru