Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Problémy se synchronizací účtu a Obchod Play

Zdravím, mám tablet Samsung Galaxy Tab 3 7.0 a mám také problém s Obchod Play a se synchronizací účtu Google. Nejde synchronizovat Gmail a ten druhý problém s Obchod Play je ten, že mi nejde otevřít. Když ho otevřu, napíše mi to: Je vyžadováno ověření. Je třeba se přihlásit do účtu Google, jenže ke službě Google jsem na tabletu přihlášen. Zkusil jsem ten účet odstranit a vytvořit nový, ale nepomohlo to. Tohle všechno se začalo dít až po upgrade Androidu na verzi kitkat 4.4.2. Tak vás prosím, jestli by mi někdo neporadil.

Předmět Autor Datum
Pravdepodobne je to z dovodu bezpecnosti. Google si mysli, ze pristupujes k svojmu uctu s novym zari…
fleg 25.05.2015 08:22
fleg
• Podivej se do nastaveni svého uctu GOOGLE a jeho zabezpeceni. Zde se prihlas a podivej se na svuj…
CoCoChanel 25.05.2015 11:24
CoCoChanel
Ahoj, momentálně jsem řešil stejný problém..Mám tablet druhý Lenovo a když jsem přidal svůj stávajíc…
Tomas-Mahdic 31.01.2016 13:48
Tomas-Mahdic
problem se mi podařilo prozatím vyyresit následným postupem. Zakazal jsem synchronizaci v nastaveni…
redmi 3 pro 02.08.2016 21:33
redmi 3 pro
No mě teda stačilo zajet do nastaveni -> aplikace -> Google Play Obchod -> vymazat mezipaměť + vymaz…
Newman 20.05.2018 21:32
Newman
já jsem na Galaxy S6 provedl: odinstalaci aplikace "Obchod Play" poté novou instalaci této apky..(re… poslední
FerencH 21.01.2019 09:30
FerencH

Ahoj, momentálně jsem řešil stejný problém..Mám tablet druhý Lenovo a když jsem přidal svůj stávající účet, tak se to nechtělo synchronizovat a tedy ani připojit na google play a nikam - přitom net přes wifi v tabletu fungoval apod. Vyřešil jsem to nakonec tak, že jsem obnovil tovární nastavení a při zapnutí jsem hned účet přihlásil a už to jede..

problem se mi podařilo prozatím vyyresit následným postupem. Zakazal jsem synchronizaci v nastaveni telefonu u google uctu. Odebral platební metodu z googlu. Pridal jsem druhý učet. Odstranil z telefonu hlavni google ucet. Odinstaloval google aplikace (popripade odinstalovat aktualizace u app ktere nesly odinstalovat). Nainstaloval vsechny app nanovo. Pridal hlavni google účet a zatím to vypadá že to funguje. !!!Samozrejme jsem mezi tímto procesem několikrát restartoval zařízení a ztratil mnoho nervů :) !!

No mě teda stačilo zajet do nastaveni -> aplikace -> Google Play Obchod -> vymazat mezipaměť + vymazat data... a tedka appka zase funguje... nerikam, ze to musi fungovat vsem, ale myslim, ze z popisovanych je to nejjednodussi, zkusil bych to jako prvni

Zpět do poradny Nahoru