Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bootovani Linuxu

Ahoj,

nedavno jsem tu zadal o radu ohledne meho umirajiciho notebooku. Chtel jsem si vybrat dulezite soubory na externi harddisk. Takze jsem vytvoril usbcko s instalackou linuxu (ubuntu gnome) a s jeho pomoci jsem si prehodil, co jsem mohl. Problem nastal, kdyz jsem se chtel dostat do druhe casti rozdeleneho disku partition s OS, kde mam v jedne slozce neco, co take potrebuji. Jenze tam me linux nechtel pustit. Pri pokusu mi to napise dost dlouhou zpravu o chybe. Pise to neco o FAT32. Paklize to nikomu nic nerika, tak udelam print screen. No, zkousel jsem vytvorit to live usb jako ntfs, ale to mi LiLi program na vytvareni tehle usbecek nebral. Tak prosim o radu.

A druhy problem je, ze se pokousim nainstalovat linux i do notebooku sve pritelkyne, ale pri bootovani Linuxu se dostanu maximalne to tzv. Grub modu, pote je obrazovka jen cerna. Tento problem resi na internetu hodne lidi. To, co nekomu pomuze, mne nepomaha. Dik.

Předmět Autor Datum
No tu hlasku sem hod, ale predpokladam, ze tam mas souborovy system NTFS a pokud ho Ubuntu nepozna a…
RedMaX 26.05.2015 17:09
RedMaX
Linux - a to jak? Nikde se o tom nepise. Ten notebook byl puvodne bez OS, tak predpokladam, ze asi a… poslední
Venca564 26.05.2015 17:31
Venca564

No tu hlasku sem hod, ale predpokladam, ze tam mas souborovy system NTFS a pokud ho Ubuntu nepozna a pise neco o FAT32, tak je asi ten logicky oddil naboreny, takze jedine nejaky program na zachranu dat z disku nebo odnest do firmy, ktera se zachranou disku zabyva.

Podporuje notebook pritelkyne linux?

Linux - a to jak? Nikde se o tom nepise. Ten notebook byl puvodne bez OS, tak predpokladam, ze asi ano. Mam vypnutej secure boot, zapnutej legacy mod. Zkousel jsem nomodeset a noapci a vsechno, ale nic.

To jo, cely je to naformatovany na ntfs. Ale proc by sla jedna cast disku a druha ne?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru