Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rozdeleni ext. disku

Dobry den, chtel jsem se zeptat, pokud budu chtit rozdelit ext. disk na dva (kvuli tomu, ze mi TV 3TB nevidi a nekde jsem se docetl, ze toto pomuze), ztratim data na disku? Jde mi o to, ze uz tam mam zabrane asi 2TB a zalohovani zabere nejaky cas.

Předmět Autor Datum
To preto ti ho nevidi lebo ho mas (pravdepodobne v GPT particii) a tvoja TV to asi nepodporuje = pre…
human0id 30.05.2015 06:55
human0id
Ano, může se stát i varianta, že o data přijdeš. Proto se disk běžně dělí dříve, než na něj začnu da…
tojezdenek 30.05.2015 07:16
tojezdenek
uz se mi to podarilo vyresit, moje TV vidi maximalne 2TB, ted jak jsem to rozdelil, tak vse funguje,… poslední
Cemio 30.05.2015 07:32
Cemio

To preto ti ho nevidi lebo ho mas (pravdepodobne v GPT particii) a tvoja TV to asi nepodporuje = preto ti neukaze ten disk.
----
A k tvojmu problemu ze uz tam mas 2TB zaplnene miesto a chces rozdelit ajtak disk..... No tak mozes ho rozdelit ale zaruka tu neni ziadna ze sa ti niektore subory mozu premiestnit alebo porusit.
Ale teoreticky kludne ho rozdel ten disk vo Windows v SPRAVCI DISKOV a tam klikni na ten disk PRAVYM TLACOTKOM a zvol ZMENSIT ODDIEL.

Ano, může se stát i varianta, že o data přijdeš. Proto se disk běžně dělí dříve, než na něj začnu data ukládat. Pro zajímavost - moje TV podporuje jen formát FAT32, disk jsem rozdělil na 60% NTFS pro pc a 40% na FAT32 - to záleží na každém. A TV pak detekuje pouze FAT32, ze kterého následně přehrávám, co potřebuji. 8-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru