Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejde zapnout PC - prosím pomoc

Dobry den,

Po tvrdém vypnutí PC mi vůbec nejde spustit PC a to mi na základní desce bliká jedna diodka a svíti jedna diodka zeleně .
Zkoušel jsem vypojit PC ze sítě , vypojit a zapojit komponenty , vyčistit PC a počítač stálé vůbec nereaguje. Nesvítí ani klávesnice a myš . Větráky se neroztočí.

zdroj mám Seasonic 400 W , procesor Phenom 4 jádro 3,6 GHZ , grafiku Ati radeon HD 7850.

Děkuji

Michal N.

Předmět Autor Datum
No asi odešel zdroj.
jezekhifi 30.05.2015 14:32
jezekhifi
Resetuj BIOS, všechno odpoj. Nechej v desce jen procesor, GK a jeden modul ram. Jinak to vážně vypad…
Lukas1982 30.05.2015 14:37
Lukas1982
Resetoval jsem bios pomocí vyndání baterie ale i tak se PC nezapnul . Ta svítici a blikájíci ledka n…
Michal DDD 30.05.2015 14:51
Michal DDD
Pokud je zdroj v pořádku je na škodu kupovat jiný. Chce to ještě zkoušet, než budeš něco kupovat. Mo…
Lukas1982 30.05.2015 15:06
Lukas1982
S tím propojením zeleného a černého drátu,u zdrojového vývodu na zákl.desku,kdy se má roztočit větrá…
reifik 30.05.2015 15:01
reifik
Jj, v tom máš samozřejmě pravdu. Pokud se ale nezapne, tak je to zcela jistě ve zdroji a tím pádem p… poslední
Lukas1982 30.05.2015 15:14
Lukas1982

Resetuj BIOS, všechno odpoj. Nechej v desce jen procesor, GK a jeden modul ram. Jinak to vážně vypadá, že odešel zdroj.
Taky můžeš zdroj vytáhnout, propojit na káblu co jde do desky zelený drát s jakýmkloiv černým a zapnout. Pokud se neroztočí ventilátor, bude chyba 100% ve zdroji.

Resetoval jsem bios pomocí vyndání baterie ale i tak se PC nezapnul . Ta svítici a blikájíci ledka neznamená že zdroj je OK ? Tu dvou další možnost neumím udělat , když tak jaký zdroj nový si koupit ?

Je potřeba ještě asi zmínit že jsem do PC musel přidat mechaniku , abych mohl reainstalnout W7 ( Jinak mechaniku v PC nemam) a po nainstalování i těch ovladačů jsem PC natvrdo vypnul a od té doby nejde zapnout .

Díky

Pokud je zdroj v pořádku je na škodu kupovat jiný. Chce to ještě zkoušet, než budeš něco kupovat. Mohla odejít i deska. Klidně to zkus bez GK a ram, jestli se PC zapne a bude aspoň pípat.
Jinak to propojení není složité, to zvládneš v pohodě. Prostě vytáhni zdroj z bedny aby bylo od něj vše odpojené. Na té široké koncovce 20/24 pinů najdi zelený kablík, dej do něj kus drátu a spoj ho v té koncovce s černým drátem. Samozřejmě vše dělej při odpojení z el.sítě. Potom to zapoj do zásuvky a zapni zdroj a dívej se, jestli se na něm roztočil ventilátor. Ideální by bylo, kdybys k němu připojil na molex aspoň nějaký větrák.

S tím propojením zeleného a černého drátu,u zdrojového vývodu na zákl.desku,kdy se má roztočit větrák zdroje,to tak docela není pravda.
Mám doma tři zdroje různých výrobců,kterým se při propojení zeleného a černého drátku roztočí větráček,ale v PC jsou absolutně nefunkční!:-/

Jj, v tom máš samozřejmě pravdu. Pokud se ale nezapne, tak je to zcela jistě ve zdroji a tím pádem příčina známá. Pokud se zapne, může být nefunkční i nemusí a je třeba to proměřit.
Edit: Nikde nepíšu, že pokud se roztočí větrák že je zdroj v pořádku. Spíš jde o jednoduchou cestu jak zjistit, že je nefunkční. Samozřejmě nejjednodušší je si někde půjčit zdroj a zkusit ho zapojit místo toho starého.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru