Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Po vložení SD karty, zmizí data z her.

Zdravím
Mám takový problém: Koupil jsem si SD kartu do mobilu, protože nemá moc velkou interní paměť. Na interní paměti mám nějaké hry, které jsem normálně hrál. Ale po vložení SD karty mi prostě zmizí data z her (savy, některé hry musím stahovat znovu) atd. zkoušel jsem to přetáhnout na SD kartu, ale pořád to samé. Když si chci něco zahrát tak musím v nastavení odpojit SD kartu a potom mi to normálně jde spustit i s těmi daty co tam mám. Ale nechce se mi pořád, když si budu chtít zahrát něco tak odpojovat a zapojovat sd kartu, a znova stahovat taky ne, protože už tam mám něco odehrané.
Díky za rady.

Předmět Autor Datum
To zní, jako kdyby si ten mobil cpal (nějaká) data do adresáře pro připojení karty a když jí tam vra… poslední
gilhad 03.06.2015 20:10
gilhad

To zní, jako kdyby si ten mobil cpal (nějaká) data do adresáře pro připojení karty a když jí tam vrazíš, tak se tam připojí a tudíž ta data "překryje", že nejsou vidět.

Zkusil bych se podívat, kam se ta karta připojuje (dejme tomu, že na kartě mám soubor kecy.txt, tak kde se po připojení karty v mobilu ten soubor objeví, třeba /data/sdcart/kecy.txt - pak se připojuje do /data/sdcart) a když ji odpojím a vyndám, jestli tam něco není (třeba /data/sdcart/gamesa/pozice.sav) - pokud jo, tak všechno z toho místa přesunout někam jinam (samozřejmě celou tu strukturu naráz), třeba na /moje(/gamesa/pozice.sav), pak tam tu kartu zase připojit a přesunout to "zpátky" (na /data/sdcart/gamesa/pozice.sav). Po znovuspuštění té hry (asi bych se nerozpakoval to mezitím vypnout/zapnout celé, pokud si nejsi zcela jist, proč to takhle dělat a co dalšího z toho plyne) by se to mělo chovat tak, že bude mít data na kartě, když tam ta karta bude, tak půjde pokračovat ve hře, kde jsi zkončil, když karta nebude, nebudou data, pokračovat nepůjde.

Pokud to zabere, tak buď jsou ty hry psané tak, že automaticky ukládají "na kartu" (a když tam nebyla, tak na místo, kde by byla, kdyby byla), nebo někdo někdy u nich dal "přesunout na SD kartu", ačkoli tato nebyla vložená.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru