Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem GIGABYTE GSmart Arty A3 - aplikace se nechtějí ukládat na SD kartu, co s tím?

Zdravím vespolek,
dostal se mi do pracek výše uvedený mobil, a k tomu jsem dostal bojový úkol rozběhat v něm novou paměťovou kartu (16 GB), nicméně se mi to nedaří. Respektive - soubory typu film (zkoušeno nějaké *.avi) se na paměťovku uloží, a i je lze přehrát, ale aplikace z ObchodPlay už se cukají, že na externím úložišti je málo místa. Karta je podle počítače formátovaná na FAT32 (mobil si to tak zformátoval sám), a je nastavena jako primární úložiště. Dokonce se nenechají přesunout ani aplikace z paměti mobilu na tu kartu. Potkal se s tím už někdo? A jak to lze vyřešit?
Mobil:
čtyřjádro - 1,3 GHz
RAM - 1 GB
ROM - 4 GB
OS - Android 4.4.2 KitKat

Jestli jsem nějaké info zapomněl, tak doplním…

Předmět Autor Datum
hop
Kachlík 07.06.2015 21:49
Kachlík
skús sa pozrieť do nastavenia mobilu,či tam nieje položka "prednostné ukladanie aplikácií" a skús pr…
audax 07.06.2015 22:22
audax
Tak problém se "nějak" vyřešil sám od sebe - mladej večer hlásil, že mu stahování a instalace na kar…
Kachlík 07.06.2015 22:38
Kachlík
Tak ještě jednou, údajně to zase nefunguje - nevěděl by někdo, co s tím? poslední
Kachlík 13.09.2015 17:38
Kachlík

skús sa pozrieť do nastavenia mobilu,či tam nieje položka "prednostné ukladanie aplikácií" a skús prepnúť na externú kartu,niektoré mobily to majú,a pokial je zaškrtnutá internal memory,nijako ich nepresvedčíš,aby aplikáciu presunuli na prídavnú kartu,gigabyte telefony nepoznám,tak len hádam,že môžu mať takéto nastavenie v menu,podobne ako niektoré huawei....

Tak problém se "nějak" vyřešil sám od sebe - mladej večer hlásil, že mu stahování a instalace na kartu funguje. Bohužel ale neví, co kde zmáčknul nebo nastavil, takže pokud někdo bude mít stejný problém, tak nepomůžu.
A mimochodem - parametrově je ten mobil na svoji cenu dobrý, ale support je tragický, a návod je hotová katastrofa (nepoví nic, co by majitel neuhodl sám, pokud už nějaký droidfoun držel v ruce).
Takže značím vyřešeno, akorát nevím proč a jak :-(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru