Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Který z těchto ftří Firewallů doporučujete?

Potřeboval bych poradit s výběrem firewallu..Widlovsáckému firewallu moc nevěřím a rozhoduju se mezi těmato třema: Outpost Firewall Pro, Kerio Personal Firewall, Kaspersky Anti-Hacker Firewall...a to nejen podle výkonu,ale i po stránce zatěžení paměti...

Předmět Autor Datum
http://pc.poradna.net/question/view/45566-jaky-fire wall jinak nerozumět něčemu a odsuzovat to by t…
Vladimir 12.03.2007 22:49
Vladimir
pro ty co chcou aplikační firewall je jedno co si zvolí. ty první dva mají dobrou pověst, a rusáci a…
lední brtník 12.03.2007 23:35
lední brtník
Ked uz je virus v PC, tak moze firewall vypnut, a ked je PC cisty, tak naco filtrovat odchadzajuce d…
x22 13.03.2007 16:51
x22
vir (některý) vypíná jemu známý windows firewall. a potřebuje k tomu práva. data může vykrádat taky…
lední brtník 13.03.2007 23:46
lední brtník
Řada malware vypíná mnoho rozšířených personálních "firewallů", nejčastěji Kerio. Ano, ne všechny ma…
Vladimir 14.03.2007 13:02
Vladimir
Myslim, ze Kerio Personal Firewall uz neni (leda starsi verzi), ted se to jmenuje Subnelt Personal F…
Redmarx N 13.03.2007 20:11
Redmarx N
dc++ nastavit na aktiva ve fw je jednoduchy povolit tcp a i udp (po nem lita prikaz $SR (search reso…
kmochna 13.03.2007 20:33
kmochna
Kerio je podle testu hodne spatny, stejnou zkusenost mam i ja kdyz jsem si stahl ruzny leak testy do…
Radek 13.03.2007 21:11
Radek
Co je ale zajimave je to, ze v outpostu jde zakazat pristup svchostu na net a net jede, kdyz to same…
Vladimir 14.03.2007 13:03
Vladimir
Jeste me napadla jedna vec, v Outpostu proste kdyz zakazes svchost.exe, tak se nepripoji zadny proce… poslední
Radek 14.03.2007 13:17
Radek

pro ty co chcou aplikační firewall je jedno co si zvolí. ty první dva mají dobrou pověst, a rusáci a ochrana přístupu do pc patří k sobě :-) nepřešel agnitum outpost vyhradně na placenou verzi? computer to teď tvrdí.
ať se vyhneš zběsilému odklikávání a povolování chybových hlášek a virů na firewallu, doporučuju dát přednost něčemu k čemu je čeština.

jak vladimír sliboval, firewall ve vistách bude stát za něco. ten současný v xp je k ničemu - chrání jen operační systém microsoftu, což je celkem bezcenná věc kterou jde vždy přeinstalovat. a naprosto kašle na zábranu úniku uživatelových dat - čili aby nějaká ochrana existovala, musí být doplněn jinak zbytečným antivirem, případně antispywarem.

edit: tady popisují ještě jeden: http://pc.poradna.net/question/view/109874-hurrican esoft-personal-firewall-pomoc

vir (některý) vypíná jemu známý windows firewall. a potřebuje k tomu práva.
data může vykrádat taky spyware, který se antiviristi teprve učí hledat, nebo koupí firmu a udělají megabalík, nebo někdo spoléhá na jiné děravě řešení, nebo o spyware nic neví. ale aplikační firewall může jeho komunikaci ven zastavit, a upozorní na něj.
takže na co filtrovat odcházející data? to se zeptej těch uživatelů internet exploreru, kterým spyware loni vykradl hesla či certifikáty k netbankingu u komerční banky a české spořitelny :-?, nebo spamerů, pro které viry v pc pročesávají outlůkovy soubory na výskyt mailových adres.
bohužel pokud je někdo blbec a k p2p sdílení nabídne celý nerozdělený disk včetně systému, takovému kriplovi nepomůže nic.

Řada malware vypíná mnoho rozšířených personálních "firewallů", nejčastěji Kerio. Ano, ne všechny malware to dělají, některé jsou neschopné a jednoduché, ale to není argument. Drtivá většina z nich se pod omezenými právy hlavně vůbec nenainstaluje, takže je pak zbytečné o právech argumentovat.

bohužel pokud je někdo blbec a k p2p sdílení nabídne celý nerozdělený disk včetně systému, takovému kriplovi nepomůže nic.

Naprosto běžná situace, podle toho to taky vypadá.

Myslim, ze Kerio Personal Firewall uz neni (leda starsi verzi), ted se to jmenuje Subnelt Personal Firewall.

S Outpostem vubec nemam zkusenost, ale pry jsou ta dost problemy s povolenim programu jako DC++. Nicmene to samy jsem slysel o Keriu a me eho nasledovnik sel v pohode. Kaspersky Anti-Hacker je taky hodne dobrej.

Osobne pokud mas Kaspersky antivirus, tak bych sel do toho Anti-Hackera, nejlepsi je rovnou kompletni ochrana PC Kaspersky Internet Security, kde jsou obe aplikace obsazeny. Jinak ten Subnelt nebo Outpost.

Co se tyka Windowsackyho firewallu, tak myslim, ze to je rozumne vypnout ho a nahodit nejaky skutecny. :-D

(promin Vladimire ;-))

Kerio je podle testu hodne spatny, stejnou zkusenost mam i ja kdyz jsem si stahl ruzny leak testy do pc. Outpost mam a kdyz jsem jeste asi pred pul rokem zkousel DC+, tak absolutne zadny problem a normalne to fungovalo. Nejlepsi vysledky v testech maji jasne Comodo a Outpost. Neumim to sice posoudit odborne jako treba Vladimir, ale vidim vysledky, ktere maji ruzne fw u mne na pc. Zkoousel jsem kaspersky, comodo, Outpost, kerio, norton, norman, tiny, jetico a par takovych smejdu jako huricane nebo jak se to jmenovalo a z tech testu stazenych ke mne do pc byly nejlepsi outpost a comodo. Stejne jako v tech testech. Jinak ovsem souhlasim s Vladimirem, ze stejne kdyz povolis nejaky proces, treba svchost.exe, tak bys asi musel byt velkej machr na to abys zjistil, co ze jsi to vlastne kam povolil a tak to v podstate trosku ztraci smysl. na druhou starnu ti tyto dva fw ohlidaji vic veci nastavitelnych pro blbce(pocitam tam i sebe), nez zbyle zminene. Co je ale zajimave je to, ze v outpostu jde zakazat pristup svchostu na net a net jede, kdyz to same udelam v comodu, tak se nikam nedostanu. Proc to tak je nevim a uz se v tom radsi nestouram. Kdovi co bych zase zjistil:-D

Co je ale zajimave je to, ze v outpostu jde zakazat pristup svchostu na net a net jede, kdyz to same udelam v comodu, tak se nikam nedostanu.

Jak víš že jde o stejný svchost? Jinak to je dáno také výchozími pravidly těchto firewallů, které jsou často podivně nastavené a/ nebo ukryté.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru