Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Sitova karta a ethernet

Dobry den, z bourky jsem prisel domu a nefungoval mi internet (Nejezdil vytah a nesla klavesnice, ta se po odpojeni a zapojeni do pc zase spravne nainstalovala). Kdyz jsen odpojil ethernetovy kabel a pc vypnul, obe dve diody svitily. Mno tak jsem pc vypojil ze zasuvky a zase zapojil, od te doby se ani jedna dioda nerozsvitila. Pc se chova jako by sitovy adapter neexistoval.
Pri instalaci Lanu, mi os pise: "The Realtek Network Controller was not found. If Deep Sleep mode is enabled Please Plug the Cable."
Kazdopadne bych potreboval poradit jestli bych to mohl opravit vlastnorucne, pripadne jestli by opravu nemohla uhradit nejaka pojistka

Dekuji

P.S. anketu neberte vazne

Předmět Autor Datum
Pri cene 6 eur za novu kartu nema zmysel uvazovat o nejakej poistke. Dovody znicenia su mozne 2...pr…
fleg 14.06.2015 10:44
fleg
ochrany v routerech nebo na síťovkách jsou dnes spíš výjimkou. v lepším případě odešla jen síťovka,… poslední
lední brtník 14.06.2015 10:58
lední brtník

Pri cene 6 eur za novu kartu nema zmysel uvazovat o nejakej poistke.
Dovody znicenia su mozne 2...prvy je prepatie na ethernete, co vsak vzhladom na pravdepodobne rozlozenie siete (byt + router) je menej pravdepodobne. Druhy dovod je, ze kartu znicil samotny pocitac, napriklad pri opatovnom zapnuti elektriky pokial nie je PC za prepatovou ochranou prepusti obcas zdroj nieco do doskym, co nema a odide nejake zariadenie.

ochrany v routerech nebo na síťovkách jsou dnes spíš výjimkou.
v lepším případě odešla jen síťovka, nový realtek 8168 stojí 200-250kč.
v korším případě mohla přepěťová špička pokračovat až k southbridge (chipset základní desky) a pak je loterií, co ještě nemusí spolehlivě fungovat: pci sloty, usb, ps/2, sata řadič.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru