Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Samsung vs sony

Ahoj. Chtěl bych si koupit nový telefon ale nedokážu se rozhodnout mezi Sony xperia z3 a samsung galaxy s5.
Oba telefony mají něco dosebe ale u sony se bojím toho že je skoro celý ze skla
Jaký telefon by jste si vzali vy a proč?

Předmět Autor Datum
Sony,Samsung je jak rozšlápnuté mejdlo. Jak kdosi kdysi dobře napsal. A ze skla má být co u Sony,kdo…
pedrosoo 15.06.2015 13:56
pedrosoo
Sony má skleněné záda,pokud se nepletu.
demeter 15.06.2015 13:59
demeter
??
pedrosoo 15.06.2015 14:01
pedrosoo
Ano, Sony má skleněná záda. poslední
Satyr 15.06.2015 14:54
Satyr
Ty rozdily nebudou velke, chybu neudelas ani s jednim. Osobne jsem o Z3 neuvazoval, protoze nesnasi…
Redmarx N 15.06.2015 14:10
Redmarx N
Děkuji za vyčerpávající odpověď. NanoSim je opravdu k nakrknutí. Něco se s telefonem stane,dám ho re…
demeter 15.06.2015 14:33
demeter
Kdyby jen Sony uměl fotit... To bylo společně s ne příliš velkou výdrží jediné co mě štvalo. Jinak t…
Satyr 15.06.2015 14:53
Satyr

Ty rozdily nebudou velke, chybu neudelas ani s jednim.

Osobne jsem o Z3 neuvazoval, protoze nesnasim nanoSIM, casto totiz menim SIM kartu mezi microSIM a miniSIM, coz neni problem a nemusi se dokupovat zadna draha redukce. Proste se microSIM vyrizne z puvodni miniSIM, malinko se pilnickem na nehty zabrousi hrany a kdykoli je to mozne opet do puvodniho miniSIM obalu vlozit. S nanoSIM uz nic takoveho nejde, pritom usetrili cca. 1mm mista, opravdu povedeny zlepsovak. ]:(

Takze ja premyslel mezi Xperia Z2 a SGS5. Z2 jsem nakonec vyloucil kvuli vyssi poruchovosti a nevyrovnanym displejum a fotakum, SONY do ruznych serii (plati i pro Z3) cpe ruzne displeje a i na fotak si nekteri uzivatele stezuji. No a vzhledem k tomu, ze na poruchovost u Z2 (vetsi pocet reklamaci) si lide stezuji i na fanouskovskem foru xperia.cz (doporucuju si pocist), tak jsem se rozhodl pro SGS5 a nelituji, je to vyborny smartphone.

Pokud se teda nakonec priklonis k Z3, tak kup ceskou distribuci nebo pres net od overeneho obchodu nebo s moznosti predem vyzkouset, proste kdyz bys narazil na ten horsi displej nebo fotak, tak at mas moznost to do 14 dnu od koupi zdarma vymenit.

Jinak mam moznost srovnani jeste s S4 i9506, coz je dnes stale top model, ale za hodne rozumnou cenu a ten je opravdu skvely co se tyka vybavy, vlhkomer a teplomer uz S5 bohuzel nema. Na druhou stranu S5 je takovy robustnejsi telefon, lepe se drzi v ruce a ma vodeodolnost. U S4 jsou taky problem zada pristroje, ktere se okamzite poskrabou a to jsem na tyhle veci hodne opatrny (snad Black Edition ma ty zada lepsi, ale tu nemam, takze to jen z doslechu).

Děkuji za vyčerpávající odpověď.
NanoSim je opravdu k nakrknutí. Něco se s telefonem stane,dám ho reklamovat a budu v prdeli.
Rozhodně bych bral pouze českou distribuci. Na nějaké polské distribuce bych se mohl vykašlat.
Nakonec nejspíš vemu samsung hlavně kvůli te vodotěsnosti. U samsung se dá krytka na nabíjení zasunout. U z3 se vytahuje. To se může časem urvat a to by potom moc vodotěsné nebylo. Sice je zde možnost nabíjní pomocí kolébky ale to je další zbytečná investice.

Kdyby jen Sony uměl fotit... To bylo společně s ne příliš velkou výdrží jediné co mě štvalo. Jinak to až tak zlé nebylo. Na nabíjení jsem pořídil ten magnetický kabel za stovku (takže jsem nenamáhal ty krytky), na skleněný záda se dala folie a bylo to v pohodě. Jen s tím foťákem jsem byl smutný. Nedělalo to fotky nýbrž fotomalby. A NanoSim? Nosil jsem v peněžence adaptér a tuto nevýhodu jsem nikterak neřešil. Ale jinak se mi celkově mobil velmi líbil, SW byl odladěný a na pohled vypadá mnohem prestižněji dle mého.

Jelikož jsem měl tedy zkušenost jak se Sony tak s S5 z dřívějška, šel bych do S5.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru