Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Logitech driving force GT

Dobrý den ... dnes sem zakoupil tento volant... zprvu sem ho zapojil, pak sem nainstaloval ovladače pro můj operační systém, spustil kalibraci a ejhle .. první problém ... kalibrace se dokončila s tim že si myslela že volant je ve středu, ale byl natočenej ... takže odinstalace a kalibrace znovu ... to už se povedla poměrně přesně, ale další problém nastává ve hře .. například Project Cars či DIRT 3... nějakou dobu volant funguje uplně dokonale, ale po pár silnějších force feedbekách si zase volant myslí že je rovně, ale přitom je natočenej... Nevíte někdo co stím?

Předmět Autor Datum
Tak za prvé! Chybný postup. Pokiaľ je externé zariadenie, ktoré potrebuje ovládač - PRVÝ sa inštaluj…
yYy 16.06.2015 21:18
yYy
Zkoušel sem to už všelijak a to i tak že jsem opětovně odinstaloval ovladač a odpojil volant... dopo…
MontyBerns 16.06.2015 21:50
MontyBerns
A ve správci zařízení volant vůbec není.
MontyBerns 17.06.2015 08:45
MontyBerns
Tak sem odzkoušel poslední možnosti a volant prostě dělá furt to samé... on funguje krásně ... ve hr…
MontyBerns 17.06.2015 10:30
MontyBerns
To je nový nebo jetý ? Asi bych zkoušel nahrát něco normálnějšího /NFS 5 sem měl v oblibě/ nebo to z…
MM_tank 16.06.2015 23:38
MM_tank
Volant je uplě novej.
MontyBerns 17.06.2015 08:47
MontyBerns
Reklamace uznána a volant se teda vrátil přesně 30. den ... teď už funguje absolutně perfektně. :)
MontyBerns 27.07.2015 13:06
MontyBerns
Ještě aby jí neuznali když to je nějaká seriová chyba,tohle moc dobrý jméno Logitechu nedělá tak sna… poslední
sambilionk 27.07.2015 17:47
sambilionk

Tak za prvé!
Chybný postup.
Pokiaľ je externé zariadenie, ktoré potrebuje ovládač - PRVÝ sa inštaluje ovládač! Potom na výzvu sa pripája zariadenie. OS už totiž vie priradiť inštalovaný ovládač k danému zariadeniu.
Ty si však pripojil zariadenie (volant) a OS mu IHNEĎ pridelil ovládač, ktorý sa najbližšiek danému zariadeniu hodil, prípadne priradil defaultný ovládač zo svojho zoznamu. Doinštalovanie ovládača už totiž nemá vplyv - je len nainštalovaný, ale nepridelený k zariadeniu - volantu. Potom ani tá kalibrácia nemusí byť OK.
Nájdi si v Správcovi zariadenia svoj volant a daj aktualizovať ovládač a po výzve mu podstrč ten, ktorý si nainštaloval. OS potom ten nový priradí k volantu.

Zkoušel sem to už všelijak a to i tak že jsem opětovně odinstaloval ovladač a odpojil volant... doporučeno bylo ze stránek logitechu stáhnout na verzi OS ovladač ... kterej spustí instalaci, zažádá si o připojení HW, připojim a dám pokračovat a po instalaci si program sám spustí kalibraci, která ale na porvé byla uplně špatně ... mám pocit že je to závada volantu ... zkoušel sem na druhém PC a dělá to uplně samé ... každopádně zítra ještě odzkoušim co mě napadne a jestli někde něco nenajdu, ale mám spíš pocit že problém je někde ve volantu ... force feedback to vždycky uplně rozhodí a volant se pak neumí vrátit zpět. Zítra odsźkoušim a dám vědět, každopádně děkuji za radu.

Tak sem odzkoušel poslední možnosti a volant prostě dělá furt to samé... on funguje krásně ... ve hrách se mu automaticky změní stupen otáčení, protože každá hra to má jinak ... chování auta to taky dává krásně najevo .. odzkoušeno na dirt3, project cars a euro truck simulator2 kvůli které sem to pořizoval hlavně. Volant funguje dobře ale postupem minut se střed prostě jakoby sklání doleva a pak je to už uplně na bok a stim se hraje dost blbě ... v pondělí to dám v Brně na pobočku alza k reklamaci, tak uvidim jak to dopadne... asi sem měl pech na závadu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru