Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Myš (zamrzá, sem tam zadrhává)

Dobrý večer, dnes jsem si zakoupil herní myš, jelikož ta stará obyčejná už dosloužila po úctyhodných 5 letech. Stará myš byla levná 800dpi optická v tomto setu s klávesnicí: https://www.alza.cz/gigabyte-gk-km6150-d129000.htm Nebyla si perfektní ale po 5 letech jsem si na ní zvykl a i na hraní nebyla k zahození. K věci mám tuto myš: https://www.alza.cz/steelseries-rival-optical-mous e-d505341.htm a velmi často přestane reagovat vetšinou když myš zvednu a položím zpět na stůl (kurzor se zastaví a pomůže jen přejetí prstem před senzorem 1x, ale většinou nejméně 3x po sobě), pak také lehce zadrhává a přeskakuje (např. chci najet na malé tlačítko ale kurzor ho přeskočí, nebo chci najet na vzdálenější objekt na ploše a několikrát bez problému a pak se myš najednou zadrhne třeba uprostřed).

Podložku nemám, nikdy jsem ji nepotřeboval a také jsem doufal že u myši, která stojí zhruba 10ti násobek ceny té staré myši, nebude mít problém s téměř jakýmkoliv povrchem. Bohužel jsem se spletl, na lesklém stole se nedá ovládat (neskutečně skáče a zadrhává), zkoušel jsem ji na jiném stole a víceméně stejný výsledek. Nakonec jsem zkoušel myš i na čtvrtce i na látce. Na čtvrtce (160g/m2) se myš ovládá asi nejlépe, sem tam sice zadrhne ale to by se dalo skousnout nebýt toho zamrzání.

Ten pohyb by tedy mohla vyřešit podložka, ale pokud výrobce dělá myš, jen aby fungovala plnohodnotně na jejich podložce by bylo docela podlé (obzvláště když ta podložka je malá). To zamrzání je ovšem větší problém a opravdu nechci 100x za hodinu zvedat myš a "dráždit" jí senzor aby zase začala fungovat, už takhle stačí, že si budu muset zvykat ve hrách a obzvláště v CS:GO na jiné ovládání (s tím zadrháváním, přeskakováním a zamrzáním bych měl problém i ve hře s neškodnými boty natož v normálním či kompetitivním zápase. Zkoušel jsem měnit USB porty, ale efekt stejný (v jednom dokonce ani nereagovala a po odpojení a zapojení fungovala jen to psalo, že není připojena a koncovka byla docela rozpálená), dále jsem aktualizoval ovladač grafické katy, ovladače myši, restartoval počítač atd. ale stále bez úspěchu. Stejný problém to dělá i u Macbooku, takže systémem to asi nebude. Obávám se, že to nebude povrchem, ale senzorem myši.

Pokud tedy měl někdo podobný problém, nebo ví jak ho vyřešit či má jiné nápady do vyzkoušet, tak předem děkuji za rady :) Nechce se mi hned myš reklamovat, ale pokud to jinak nepůjde, tak budu nakonec muset.

Předmět Autor Datum
Nějaký ovladače jsi k ní stahoval,jinak to vypadá na vadnou myš.
sambilionk 19.06.2015 01:02
sambilionk
Myš si stahuje ovladače sama a na stránkách mají pouze engine: downloads pro správu maker, dpi, tlač…
SteelSeriesRival 19.06.2015 01:26
SteelSeriesRival
Na čtvrtce ... se myš ovládá asi nejlépe, sem tam sice zadrhne ale to by se dalo skousnout nebýt toh…
lední brtník 19.06.2015 08:32
lední brtník
Dobrá, děkuji za rady. Trochu jsem (naivně) doufal, že to půjde vyřešit i jinak a nebudu muset řešit…
SteelSeriesRival 19.06.2015 15:31
SteelSeriesRival
Osobně asi něco od Logitechu..www.czc.cz edit:koukám že zmizla značka Tesoro u myší na CZC poslední
sambilionk 19.06.2015 15:57
sambilionk

Myš si stahuje ovladače sama a na stránkách mají pouze engine: downloads pro správu maker, dpi, tlačítek a barev. Ovladače jsem odinstaloval a po připojení se opět se vše samo nainstalovalo. To nijak nepomohlo a aktualizace přes správce zařízení také ne.

Jen ještě doplním: senzor je čistý (není nijak zanesený) a stůl i čtvrtka jsou pochopitelně taktéž čisté. Pokud by někoho z vás tento problém napadl.

Dobrá, děkuji za rady. Trochu jsem (naivně) doufal, že to půjde vyřešit i jinak a nebudu muset řešit reklamaci, ale čekal jsem že to bude asi nevyhnutelné. Myš tedy vy-reklamuji a doufám, že už nebude problém. Kdyby ale přece jen, tak jakou myš pro práci i hraní by jste doporučili? Uvažoval jsem ještě na touto: https://www.alza.cz/razer-deathadder-chroma-d21932 10.htm ale maximálně do 2 tisíc. Osobně bych raději podobnou nebo stejnou jako byla ta předešlá, ale přepínání dpi a tvorba maker se mi při práci i hraní hodí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru