Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Apple iPhone 6 vs HTC One M8/M9

Dobrý den... V dané době bych si chtěl koupit nový telefon, ale je tu otázka který a jaký finanční limit do něj vynaložit. Androidům už přestávám věřit ale najde se tu značka jako je třeba HTC, od které bych si ještě nějaký ten telefon koupil ale zase do Androidu nechci dávat takové peníze... HTC One M8 stojí v EU distribuci nějakých 11 tisíc, a M9 v EU 14-16 tisíc. M9 má sice o něco lepší umístěný v testech ale v praxi ty dva telefony jsou stejné, pokud se nemýlím... Jinak M9 má lepší fotoaparát a myslím že i větší výdrž baterie, a i se mi více líbí než M8 ale všechno jsou to rozdíly které jsou jen minimální... Takže nevím jestli si připlatit za nový model. A další adept na koupi je iPhone 6, to že si nějak systém nemůžu upravit mi je v celku jedno, vystačím si jenom z vlastní tapetou... iOS se mi i líbí, protože je nenáročné na hardware a uživateli bude stačit vědět jak telefon vypnout a zapnout, jestli mě chápete... V EU distribuci se dá sehnat za nějakých 17,5 tisíce... Jsem ochoten si za tento kousek připlatit, ale vyskytuje se tu jedna otázka, má smysl ho kupovat ? Když má za chvíli vyjít nástupce 6S který má přinést vylepšení v podobě lepšího foťáku, ramky, a nějaká nová funkce "forcetouch" ? Až se k nám nějak v říjnu dostane tak by měl stát myslím nějak stejně jak teď šestka v EU... U Androidu mě tohle moc netrápí protože když vyjde nástupce tak se loňský model zlevní, ale u Applu cenovka zůstává hodně podobná... A říká se že tohle má být "nejvyspělejší" esko vůbec... Tak co tedy koupit, poraďte mi prosím Vás :)

Předmět Autor Datum
Být tebou tak počkám na 6S, jestli na koupi nespěcháš, tak bych i počkal. Jinak jestli se iPhone vyp…
ondraaa 21.06.2015 16:51
ondraaa
Je tu ještě někdo kdo by mi poradil ?
Bilbosaurus 21.06.2015 22:45
Bilbosaurus
Ono neni moc co radit, nebudes se nas doufam taky ptat, jestli si mas dojit na zachod. ;-) Ty musis…
RedMaX 21.06.2015 23:01
RedMaX
HTC One M8 nebo M9. M9 ma pro tebe vyhody ktere jsi zminoval. Zkusenost mam s obema. M9 se lepe drzi… poslední
tombik 22.06.2015 15:40
tombik

Být tebou tak počkám na 6S, jestli na koupi nespěcháš, tak bych i počkal. Jinak jestli se iPhone vyplatí kupovat ? Sám jsem nejdříve přemýšlel, zda vyblajznout 21 tisíc za telefon, ale nelituju jediný koruny. (Tenkrát za ty peníze byla 64GB, dnes už jen 16GB, zdražili to.)Je to spolehlivej mobil, kterej se neseká, nemá viry (ano, má, ale většina je kvůli tomu, že lidi se pokoušej stahovat pirátský kopie aplikací), má super foťák a hlavně Touch ID (už si mobil bez toho nedokážu představit).

Ono neni moc co radit, nebudes se nas doufam taky ptat, jestli si mas dojit na zachod. ;-)

Ty musis vedet, jak narocnej uzivatel jsi a co od telefonu ocekavas, treba by ti na telefonovani stacila Nokia za 5 stovek.

Jestli to mas jako frajerinu, tak je uplne jedno jakej ajfoun si poridis, kazde jabko splni ucel.

Jestli se vyplati pockat? Podle meho ne, po 6S bude s velkou pravdepodobnosti nasledovat zase o neco vymakanejsi iPhone 7 atd. Budes zase cekat?

Pises o nenarocnym uzivateli, takovemu staci smartphone okolo 5-6 tisic. Nijak vic sve pozadavky nerozvadis.

Doporucil bych ti misto HTC One M8/9 poridit Samsung Galaxy S5, z EU distribuce ho sezenes za podobne pekne penize a je to opravdu skvely nadupany foun, ale to asi slyset nechces.

HTC One M8 nebo M9. M9 ma pro tebe vyhody ktere jsi zminoval. Zkusenost mam s obema. M9 se lepe drzi (diky hranam) na druhou stranu je M8 pohodlnejsi.

M8 foti skvele ale male fotky, M9 Skvele a velke ale v šeru a tmě je na tom húř než iPhone, takže pokud ti půjde o bary, kluby a podobně, asi bych sáhnul po M8.
Pokud o to mít nejnovější a nejsilnější dělo, tak M9, rozdílů je tam celkem dost: Větší rozlišení fotoaparátu, Dolby Audio (vyzkoušeno a když ho zapneš, fakt máš pocit více repro okolo tvé hlavy), safírové sklo přes foťák, dvoubarevný kov, kterýnenabízí nikdo jiný, zapínací tlačítko přesunutý na bok...

Co se SW týče, tak tam je to hodně podobný, ale třeba motivy a podobně fungují líp na M9 (Na M8 ještě není Sense7, ale je plánované v další aktualizaci pokud vím)...Nicméně pokud nepotřebuješ nutně šetřit a chceš to nejaktuálnější a nejlepší tak podle mě M9, pokud chceš ušetřit a chceš i tak prémiovej telefon, pak M8.
Na jabko bych osobně kašlal, připlatíš si za slabší telefon s min moznostma a designem ukradenym z HTC M8, kterej je z mene kvalitnich materialu...fakt jediny za co bys tam platil je jablko na zadech.

A jeste uvaz HTC One M7. Pokud jsi nenarocny jak rikas, bude stacit i M7. Bude furt kovova a ve srovnani se zbytkem levna. Nicmene s tim ze ti tam uz nejspis nepristane zadny novejsi system nez aktualni Android 5.0.2.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru