Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows Update dokola hledá aktualizace

Ahoj,
nainstaloval jsem si Win7 ovladače MB a GK a teď jsem si chtěl nainstalovat nějaké ty aktualizace ale Windows Update vyhledává dokola aktualizace a vytěžuje mi procesor na 100%, už jsem to nechal spuštěný asi 25 minut a furt nic. Ve Windows Updatu mám nastavený že si zvolím kdy můžu aktualizace nainstalovat, když jsem to nechal na automaticky tak se mi stáhli a nainstalovali asi 2 aktualizace, chci si nainstalovat jen důležité aktualizace a ostatní a v správci úloh mě vytěžuje svchost na 100% ikdyž se ten Windows Update zastavil.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
1. Stiahnut KB3135445 (alebo novsiu), je to Windows Update Client for Windows 7 and Windows Server 2…
Palos2 14.09.2016 10:10
Palos2
Uz je to tu psano nekolikrat, tak snad naposled. Neexistuje zadne spolehlive reseni. Nekdy zaplaty… nový
RedMaX 20.09.2016 20:03
RedMaX
Já přestal stroje s W7/Pro aktualizovat, ale udělal jsem si kompletní aktualizační instalaci z wsuso… nový
L-Core 20.09.2016 20:17
L-Core
Ano, to je cesta, moje reseni je spis pro lidi jako ja, kteri maji updatovane stroje a jen potrebuji… nový
RedMaX 20.09.2016 20:24
RedMaX
Detailní návod řešení možného problému je zde: http://www.rudle.cz/pocitace/cs/poradna-rudle-poci ta… poslední
Poradna R 19.11.2016 21:18
Poradna R

1. Stiahnut KB3135445 (alebo novsiu), je to Windows Update Client for Windows 7 and Windows Server 2008 R2 z 02/2016

2. Odpojit sietovy kabel a restartovat PC. (lebo inak hlada nieco do nekonecna)

3. Nainstalovat KB3135445

4. Nasledne vyhladanie aktualizacii trvalo uz len cca 45 minut

Uz je to tu psano nekolikrat, tak snad naposled.

Neexistuje zadne spolehlive reseni.

Nekdy zaplaty od Microsoftu pomuzou, nekdy nepomuzou, nekdy pomuzou jen na 45 minut (mysleno obrazne - po urcity cas), nekdy nepomuzou vubec.

Me osobne, jdu to zaklepat do zeleza, behaji Win7 na pohodu a updaty jsou raz dva. U rodicu to update na Win7 hleda klidne 10 hodin. Na notasu mam Windows Vista a tam update trval i 48 hodin. Ovsem s tim jsem skoncoval a prisel na reseni, ktere by melo pomoct vsem.

Za predpokladu, ze mate Windows aktualizovane a jen potrebujete nove mesicni aktualizace, tak mrknete do Microsoft bulletinu, najdete to pres google a stahnete si kazdy mesic aktualizace rucne. Pozor Microsoftu uz nefunguje poradne ani web a tak nekdy hlasi, ze pozadovana stranka neexistuje, ale neni to pravda, staci nekolikrat obnovit a ona se ta aktualizace ukaze.
Po stazeni vsech aktualizaci v danem mesici pro vas system restartujte PC (nekdy neni potreba) a odpojte se od internetu. Pozor to je dulezity krok, pred zahajenim aktualizace, musite vytrhnout kabel nebo se odpojit od wifi! V opacnem pripade se aktualizace po spusteni zadrhne a budete na tom stejne jako pri aktualizaci pres Windows Update.
Po te nainstalujte vsechny stazene aktualizace a restartujte pocitac, nekdy je potreba vicekrat behem aktualizaci restartovat.
Po te se pripojte k internetu a spustte Windows Update, obvykle clovek nejakou aktualizaci prehlidne a ta je mu jeste nabidnuta pres Windows update, coz je zajimave, ze potom mi to kvuli jedne dvoum aktualizacim uz naskoci a stahne je to a nainstaluje velmi rychle.

Takhle to mam odzkousene na PC jak s Vistama tak s Win7 a funguje to, otazka je zda-li to za to vubec stoji, ale co by clovek pro pocit bezpeci neudelal ze.

Já přestal stroje s W7/Pro aktualizovat, ale udělal jsem si kompletní aktualizační instalaci z wsusoffline, jak výše uvádí Ansam.

Mám to připraveno pro strýčka příhodu pro XP (definitivní), Vistu 64, Office 2007 a W7 64. Občas stačí spustit, doplní se přidané updaty.

Předpokládám, že v případě potřeby bych si u W7 ta kábéčka prošel a vypustil ty telemetrické a výsledek klidně pustil na čistou instalaci W7. Pokud by něco vypustit nešlo, tak bych to odinstaloval z Windowsů později.

Netuším ale, jak to bude někdy od října(?), kdy pro W7 mají být jakési kumulativní update all-in-one. To bude prolezlé tím šmírováním, na to se jim zvysoka vytentuju. Třeba ale budou i normální KB, uvidíme. Jsem jen zvědav, co by nastalo v případě nějaké kritické chyby; zda by ji vydali samostatně nebo jen v rámci toho upravovaného vše-updatu. Skoro bych si vsadil na to druhé 3-[ (aby mohli tu "telemetrii" nacpat i nám, kteří se jí bráníme zuby-nehty).

(vztyčený prostředníček)

Ano, to je cesta, moje reseni je spis pro lidi jako ja, kteri maji updatovane stroje a jen potrebuji dalsi mesicni updaty.

Jinak na strojich s Windows mam vytvorene image (bitove kopie) a prirustkove zalohy, takze novou instalaci nepredpokladam, pouze v pripade nejakeho rozvrtani nebo odpaleni disku se udela obnova ze zalohy.

Nove stroje pak uz dostavaji Windows 10 a tam problem neni! (Samozrejme je tu i moznost linuxu jak na nove tak to vyuzit jako prilezitost pro stare stroje - vim ty mas program co pod linuxem nefachci, takze nemuzes.)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru