Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Huawei P8-šli byste do toho ???

Ahoj, jsem asi plně rozhodnutý jsi koupit Pé osmičku. Jako nevím jak Vy ale ten telefon má srovnatelnej až lepší fotoaparát než iPhone 6 a taky luxusní přední kamerku. A vím že P6 a P7 byly v celku zasekané telefony ale co se týče výkonu tak podle mě udělal hodně velký krok kupředu a ten výkon v Antuntu je téměř o 21 tisíc lepší... A lidé si prý nestěžují ani na lagy v prostředí a hry běží pěkně plynule... Zrovna jsem se díval na video v nějakých speed testech s porovnáním LG G4 tak na P8 se aplikace většinou zaply o půl sekundy později což je dosti srovnatelné a v antuntu má p8 score horší jen o tři tisíce! Samozřejmě chápu že třeba s S6 je to úplně něco jinýho ale musíme brát ohled na to že cena je velice slušně nastavená... Podle mě se Huawei otočil tím správným směrem a příští rok můžeme čekat ještě lepší! Co říkáte, šli byste do toho ? :)

Předmět Autor Datum
Já už huawei budu obcházet obloukem. Měl jsem rok a půl G510 a je fakt, že to je telefon úplně někde…
Redsnake 26.06.2015 21:41
Redsnake
Ne nesel bych do toho, Huawei je druhorady vyrobce, ktery vyda telefon a okamzite na nej zapomina, n…
RedMaX 26.06.2015 23:41
RedMaX
zatial všetky huawei majú updaty pravidelne,nepoznám typ,ktorý by ho nemal,zrejme nevieš hladať v su…
audax 27.06.2015 09:02
audax
Huawei Honor 2 Vydano s Androidem 4.0 presto, ze v te dobe uz ostatni znacky mely Android 4.2, ten…
RedMaX 27.06.2015 10:09
RedMaX
Ne. Huawei není prémiová značka.
Dale Cooper 27.06.2015 09:12
Dale Cooper
Já bych do něj šel, ale mám rok starou G6 4G a mobil měním nejdřív jednou za dva roky (pokud není fa…
Nigfire 27.06.2015 15:06
Nigfire
Ano, vůbec bych se toho nebál.
MulishA 27.06.2015 15:34
MulishA
Já bych do něj šel ,ale koupil jsem Mate 7,a už jedu na androidu 5,1 takže u huawei už se hodně změn…
Petr 33 27.06.2015 16:05
Petr 33
To podstatne, uzavrene binarni ovladace, do nichz nikdo nevidi a ktere mohou obsahovat smirovaci fun…
RedMaX 27.06.2015 17:00
RedMaX
A který výrobce to má jinak?
Nigfire 27.06.2015 17:51
Nigfire
Vsichni ostatni? Ono by bez toho nesly udelat customROM (CyanogenMod apod.), takze u Qualcommu je t…
RedMaX 27.06.2015 18:04
RedMaX
A kde bereš jistotu, že výrobce používá neupravenou verzi ovladačů? Každej výrobce si může do systém…
Nigfire 27.06.2015 18:46
Nigfire
V tom neni problem, respektive neni to podstatne, to podstatne pro me je, aby byla moznost vyvinout… poslední
RedMaX 27.06.2015 19:08
RedMaX

Já už huawei budu obcházet obloukem. Měl jsem rok a půl G510 a je fakt, že to je telefon úplně někde jinde. Nicméně co mě štvalo byl ten android s milionem předinstalovaných aplikací od google které nešly odinstalovat normálním způsobem. Abych si dělal z telefonu dobrovolně prodejní platformu další minislužbiček tak to nasrat, jo nasrat.

Ne nesel bych do toho, Huawei je druhorady vyrobce, ktery vyda telefon a okamzite na nej zapomina, na updaty kasle. Nelze davat custom rom.

Porovnavat to s LG G4 je dost troufalost, ten foun je o tridu jinde, jenze ve hrach ho srazi vysoke rozliseni displeje, bohuzel nesmyslne "vylepseni" srazi herni vykon jak na LG G3 tak na LG G4. Jinak je to skvely foun, akorat foceni tlacitky hlasitosti neni moc pohodlne.

Za v podstate stejnou cenu jako P8 muzes mit i Samsung Galaxy S5, takze nevidim duvod jit do Huaweie, ale pokud honis body v Antutu, tak je mozne, ze novejsi Kirin uz o neco starsi Snapdragon 801 prekona, tohle me nezajima, takze presne nevim zda ano nebo ne.

Huawei Honor 2

Vydano s Androidem 4.0 presto, ze v te dobe uz ostatni znacky mely Android 4.2, ten byl ale sliben Huaweiem v nejblizsim moznem terminu. Slib dopadl tak, ze po roce vysla opravdu verze Androidu 4.2, ale pouze v Cine, takze bylo potreba odemknuti telefonu, custom recovery, custom bootloader a potom si to clovek mohl nahrat i mimo Cinu, pricemz ale odstranit cinsky bloatware a vytvorit gapps do toho museli dobrovolni vyvojari z rad evropskych uzivatelu.

To same se opakovalo i s Huawei Ascend P6, takze slib Huaweie, ze update na novejsi Android vyjde do mesice a trvalo to rok.

Ani novejsi smartphony od Huaweie na tom nejsou moc lepe, ono taky ver cinanovi, ten ti nakeca cokoli, hlavne aby prodal.

---

Dole v prispevku to dokonale vystihl Dale Cooper a stacilo k tomu jen par slov.

Vsichni ostatni?

Ono by bez toho nesly udelat customROM (CyanogenMod apod.), takze u Qualcommu je to standard, Samsung s Exynosem dela cim dal vetsi drama, ale zatim nakonec nejakou dokumentaci vypusti, takze se na customROM dostane, Mediatek nechtel, dokud nezatlacilo Leninovo a pod pohruzkou ze budou brat od konkurence Mediatek predal dokumentaci Lenovu, ta samozrejme unikla, takze mohli vyvojari zacit vydavat i customROM pro jine cinske telefony zalozene na SoC Mediatek, akorat ten Kulhawej Huawei si to drzi pod poklickou, asi vi proc, bude to prolezle smirovacim softem.

(Nevim, jak se k tomuhle stavi Intel, jestli customROM umoznuje nebo ne.)

V tom neni problem, respektive neni to podstatne, to podstatne pro me je, aby byla moznost vyvinout customROM a tu moznost proste u Huaweie tim, ze nikdo nevi, jak to funguje, neexistuje zadna dokumentace, je pouze binarni ovladac, nemame.
Treba jsem zminoval to Lenovo, uvolnili ty ovladace od Mediateku a hned to vyvojari zacali zkouset na jine Mediatek smartphony a ono to vetsinou slo.

Takze uplne konkretne stejne stary Huawei Honor 2 skoncil v EU na Androidu 4.0 a v Cine na Androidu 4.2 a proti nemu noname JiaYu G3s dostal od vyrobce Android 4.2, ale po uvolneni ovladacu jeste i nezavislou romku Android 4.4 na zaklade customROM z nejakeho Lenovo telefonu.

Jiste budes tvrdit, ze dnes uz to neni relevantni, protoze u Huawei Ascendu P7 a novejsich uz se Huawei naucil aktualizovat system, nicmene ta pachut vyrobce, ktery nic nezverejni a do niceho nenecha nahlednout, tam porad je.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru